Toegevoegd: 11-12-2015
Wist je dat er een perfect bierproefglas is ontwikkeld? Derek Walsh en André Köppen, twee bierprofessionals, zijn maanden bezig geweest met het ontwikkelen van het perfecte glas: AnDer 1.0 bierglas
Derek Walsh en André Köppen hebben in samenwerking met Royal Leerdam het perfecte glas ontwikkeld. Het glas is ontwikkeld voor het drinken en proeven van verschillende soorten bier.
De twee bierprofessionals hebben verschillende testen verricht maar waren niet in staat een glas te vinden dat het bier optimaal beoordeelt op kleur, helderheid, schuim en smaak.
Dit was de aanleiding om contact op te nemen met Royal Leerdam. Na maanden van ontwerpen, testen en optimaliseren is 'het perfecte bierproefglas' een feit, het AnDer 1.0 bierglas.
In het glas zitten allemaal microscopische gaatjes. Deze gaatjes worden ook wel mousseerpunten genoemd. De mousseerpunten verhogen de snelheid waarmee het koolzuur vrijkomt. Hierdoor ontstaat er een sprankelend bier met een mooie geurontwikkeling.
De geur blijft goed hangen in het glas en door het koolzuur van het bier ontstaat er een mooie schuimkraag. De vorm van het glas zorgt ervoor dat het schuim, de aroma´s en de smaak extra worden benadrukt.
Bekijk het AnDer 1.0 Bierproefglas in de shop!
Weet jij welke glazen bij verschillende bieren horen? Bekijk dit weetje over welk glas bij welk bier hoort!
Of zit je om glazen verlegen, neem dan een kijkje of je mooie bierglazen kunt vinden en bestel ze snel en eenvoudig.