Bierbrouwerij Cantillon is een bierbrouwerij uit Brussel (België) die is opgericht in 1938. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.
Type brouwerij
Productiebrouwerij
Aantal biermerken
1
Opgericht in
1938 (87 jaar actief)
Straat
Gheudestraat 56
Plaats
Provincie
Land
Telefoonnummer
+32 2 521.49.28
Website
Ketels te huur
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Winkel
Bierbrouwerij Cantillon heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?
Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Cantillon! Van steker tot brouwer
De Lembekenaar Paul en Marie Cantillon-De Troch vestigt zich in 1900 in Anderlecht en wordt daar biersteker. Cantillon kocht het lambik bij de "Vereniging van de Bierstekers - Union des Marchands de Bière". In 1937 weten Marcen en Robert Cantillon, zonen van Paul, de hand te leggen op brouwersmateriaal van een brouwerij uit Ouffet (provincie Luik). Met dit 2e hands materiaal wordt een eigen brouwerij opgericht waar in 1938 de officiële start hiervan is. Vanaf 1938 brouwden de gebroeders Cantillon dan ook zelf hun lambik. In 1946 nemen de twee zonen van Paul, Marcel en Robert de fakkel over.
Gloriejaren
Na de Tweede Wereldoorlog kende de brouwerij gloriejaren. In 1968 verkoopt ook Robert zijn aandelen aan broer Marcel die dan nog alleen eigenaar is van Brouwerij Cantillon. In 1970 stapt Marcels schoonzoon, Jean-Pierre Van Roy in de zaak en rond die tijd werd ook het besluit genomen om ook rechtstreeks aan particuliere te gaan verkopen.
In 1978 wordt de brouwerij ook als 'levend' museum ingericht met een doorlopende tentoonstelling.
In 2007 is Brouwerij Cantillon nog de enige ambachtelijke brouwerij van Brussel.
Lambiekbier in gevaar door klimaatveranderingen
De klimaatverandering bedreigt een van ‘s werelds oudste biersoorten. De toekomst van het zure lambiekbier dat alleen in Brussel en in de Pajottenland-regio wordt geproduceerd is in gevaar.
Belgische brouwer lijdt onder opwarming aarde
De opwarming van de aarde heeft directe invloed op de Belgische brouwer Cantillon. De brouwer zegt slachtoffer te zijn van klimaatverandering, omdat het tijdsbestek om te brouwen voor zijn geuzebier in vergelijking met de jaren vijftig een maand korter is geworden.
Peperdure Heerengeuze uit het winkelaanbod
Bierrestaurant de Heeren haalt na protest van de twee betrokken bierbrouwerijen en tal van bierliefhebbers de Heerengeuze uit het winkelaanbod.
Het restaurant kocht de fles voor 5 euro in en de klant kon de fles voor 125 euro mee naar huis nemen.