Wat in eerste instantie als 1 april grap bedoeld was komt dan toch echt uit. Een Amerikaanse brouwerij gaat bier brouwen gemaakt van o.a stierenballen.
Het goedje heet Rocky Mountain Oyster Stout en het wordt gebrouwen door bierbrouwerij Wynkoop uit Denver.
Volgens de internet krant Hunting Post waren de reacties op de grap zo positief dat de brouwerij besloten heeft het bier een half jaar later maar echt te gaan brouwen.
Lees ook
Het brouwproces
Het brouwproces van het Rocky Mountain Oyster Stout bier verschilt niet zo heel veel van het standaard brouwproces. Het grootste verschil is dat bij het brouwen van dit bier stierenballen gebruikt worden. De stierenballen worden met de hand op maat gesneden. Daarna worden ze geroosterd en aan het biermengsel toegevoegd. Als laatste wordt er ook nog een beetje zeezout aan het biermengsel toegevoegd wat het bier een extra structuur zou geven, aldus brouwerij Wynkoop.
De brouwerij heeft gekozen voor stierenballen omdat in Colorado gefrituurde stierballen een lokale culinaire lekkernij zijn.
Het bier is vanaf maandag 8 oktober verkrijgbaar in Amerika. Rocky Mountain Oyster Stout schijnt lekker diep en een beetje gemeen te smaken. Wij zijn in elk geval erg benieuwd. Weet jij hoe het bier smaakt of waar het verkrijgbaar is? Laat dan even een reactie achter.
Hieronder staat het 1 april grap filmpje van de brouwerij.