Bierbrouwerij De Gouden Leeuw was een bierbrouwerij uit Venray (Nederland).
Martinus Hubertus Janssen begon in 1878 een brouwerij waar de mout betrokken werd van De Hoop in Venray. Martinus Janssen en zijn vrouw Josephina Krijns hadden twee zoons en drie dochters. Twee zussen van Martinus trouwde ook met brouwers,; Maria Agnes met Henricus Mooren uit Oeffelt en Maria Huberta Christina met Vullings uit Horst.
Maar toen Martinus op 47 jarige leeftijd overleed waren zijn kinderen nog veel te jong om de brouwerij te leiden. Bovendien vroegen de bezigheden op hun boerderij en in Hotel Janssen ofwel Hotel De Gouden Leeuw, dat ook familiebezit was, ook om aandacht. De brouwerij werd daarom onder vreemde brouwers voortgezet totdat brouwer Geurts de leiding overgaf aan Piet Janssen (1898-1982), zoon van eigenaar Martinus Janssen. Hij begon ook met flessenbier. Eerst literbeugelflessen en hierna ook 3/4 literflessen met schroefdop met rubber ring. En „Piet d"Ÿn brouwer van de Gouden Leeuw"Ÿ heeft met inzicht en doorzettingsvermogen de brouwerij en ook de boerderij uitgebreid en geleid. Piet was in de Venrayse samenleving een markante persoonlijkheid. Hij was jarenlang penningmeester van de Koninklijke Harmonie „Euterpe"Ÿ en ook beschermheer van Schutterij "Ÿt Zandakker Gilde Sint Jan"Ÿ. Bij gebrek aan nakemelingen werd de brouwerij kort na de Tweede Wereldoorlog gesloten. De bierbrouwerij heeft tot 1950 bestaan.
Daarna heeft het gebouw verschillende andere bestemmingen gekend. Zo heeft het gefunctioneerd als laadstation voor het vervoersbedrijf Van Gend en Loos en ook als werkplaats voor het Werkvoorzieningschap Venray en omstreken. Ook als deel van het kantoorgebouw Leeuwstraat 2-4 vormt het bedrijfspand van de voormalige bierbrouwerij een karaktervol bouwkundig en beeldbepalend geheel met het, eveneens op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatste bij de brouwerij horende voormalige woonhuis.