Bieropleider StiBON trapt het nieuwe opleidingsseizoen dit najaar af met een aantal spectaculaire specialisaties en masterclasses. Meld je aan om je bierkennis uit te breiden.
Specialiseer in bier
Bieropleider StiBON trapt het nieuwe opleidingsseizoen dit najaar af met een aantal spectaculaire specialisaties en masterclasses. Van 24 tot en met 26 oktober staat er werkelijk unieke specialisatie trappistenbier op het programma, die gegeven wordt in het gastenhuis van Abdij Maria Toevlucht. Deze specialisatie biedt een diepgravend inzicht in de wereld van deze bijzondere bieren en hun brouwers.
Op 3 februari staat er een tweede nieuwe specialisatie op het programma: Geuze en lambiek. Deze eendaagse studiebijeenkomst geeft een breed overzicht van deze bijzondere biertypen. De specialisatie vindt plaats bij Brouwerij Boon in Halle.
Vanwege de grote belangstelling staat vanaf januari ook de specialisatie Bier & Spijs weer op het programma die StiBON organiseert in samenwerking met de Academie voor Gastronomie.
Lees ook
Masterclasses
In september en oktober staan verder nog een groot aantal masterclasses op het programma over gevarieerde onderwerpen.
Zo neemt Michael Bruynse van café Zilt ons mee in de bijzondere wereld van whisky en bier. De Zuid-Afrikaanse brouwer en bierkenner Anton Erasmus heeft een unieke kijk op mondgevoel en doordrinkbaarheid. Hij vertelt er alles over tijdens zijn masterclass op 17 september.
In oktober is Jens Luckart te gast voor maar liefst twee masterclasses: eentje over de Duitse wortels van bockbier, de andere biedt een verrassend inzicht in de manier waarop glaswerk een invloed heeft op de manier waarop wij bier beleven.