Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgische brouwerijen tijdens World Beer Awards 2024

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

World Beer Awards 2024: Belgische successen

15 augustus 2024 om 17:03

Brouwerijen uit België hebben tijdens de World Beer Awards 2024 mooie successen geboekt. Eén van de bieren won zelfs een hoofdcategorie van de competitie.

Jos en Karel Boon met hun winnende bieren op de World Beer Awards 2024
Sosab Flemish Red Ale Style Winner in 2024
Lindemans bieren die succes hadden tijdens de World Beer Awards 2024

World Beer Awards 2024

Vorige week werden in Londen de 'Country Winners', de gouden, zilveren en bronzen winnaars van de World Beer Awards 2024 bekendgemaakt. Verschillende Belgische brouwerijen met bieren op de Nederlandse markt vielen in de prijzen.

De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale biercompetitie waarin bieren in verschillende categorieën worden beoordeeld. De beste bieren uit elk land nemen het in een finale tegen elkaar op. In elke categorie worden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgereikt. Het bier met de gouden medaille en de hoogste score wordt uitgeroepen tot landwinnaar. Deze ‘Country Winners’ komen vervolgens uit in een tweede ronde, waarin per categorie wordt beslist welk bier het beste ter wereld is (World’s Best).

boon millesime beste bier ter wereld in zijn soort In deze tweede ronde wisten Boon Millésime (subcategorie: Kriek) en Sosab Flemish Red Ale XII (subcategorie: Flanders Red Ale) zich te kronen tot het beste bier ter wereld binnen hun respectievelijke subcategorieën. Boon Millésime won zelfs de hoofdcategorie en mag zich een jaar lang 'World's Best Sour & Wild Beer' noemen.

Het is reeds het tweede jaar op rij dat we met Boon Millésime de prijs van de beste kriek ter wereld in ontvangst mogen nemen. Daarnaast werd deze Oude Schaarbeekse Kriek ook bekroond met de hoogst mogelijke award van alle onderliggende categorieën van zure en wilde bieren.
Karel Boon - Mede-eigenaar Brouwerij Boon

Hieronder lichten we een aantal brouwerijen uit die succesvol waren tijdens deze editie van de biercompetitie.

Brouwerij Lindemans

Brouwerij Lindemans heeft dit jaar opnieuw bewezen dat ze tot de top behoren, met maar liefst vijf medailles op de World Beer Awards 2024. De brouwerij uit Vlezenbeek staat bekend om zijn lambiekbieren en heeft vooral indruk gemaakt met zijn traditionele geuze en fruitbieren.

Met zilveren medailles voor onder andere de Lindemans Pure Oude Gueuze en Lindemans Goyck, en bronzen medailles voor hun Oude Kriek Cuvée René en Tarot-bieren, heeft Lindemans opnieuw een sterk staaltje van hun ambachtelijke kunnen getoond. Deze prijzen zijn een bevestiging van hun voortdurende streven naar kwaliteit en innovatie.

Dirk en Geert Lindemans, de neven aan het roer van de eeuwenoude familiebrouwerij, zijn trots op de erkenning. “ We zijn bijzonder tevreden met deze prijzen, vooral met de erkenning voor onze Pure Oude Gueuze. Deze Gueuze, met zijn complexe en verfijnde smaak die het resultaat is van zeven jaar geduld en ambacht, is een prachtig voorbeeld van onze traditie en ons vakmanschap. We zijn trots om te zien dat onze toewijding door een internationale jury wordt erkend .”

Awards voor Brouwerij Lindemans

Lindemans bieren met hun World Beer Awards 2024

Lees ook

The Brew Society

The Brew Society uit Heule heeft dit jaar een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens de World Beer Awards 2024. De brouwerij, die nog relatief jong is, wist zich opnieuw te onderscheiden met hun bieren. Vooral hun SOSAB Flemish Red Ale XII maakte een grote indruk, door voor het tweede jaar op rij de titel van 'World’s Best Flanders Red Ale' te veroveren.

Naast de hoofdprijs voor hun Flemish Red Ale, won The Brew Society ook nog goud, zilver en brons met enkele van hun andere bieren. Deze onderscheidingen bevestigen dat deze brouwerij een vaste waarde aan het worden is in de internationale bierwereld.

Sosab Flemish Red Ale 12 bier Voor ons is dit een enorme mooie bekroning voor ons team ” zeggen brouwers Dieter Dhondt en Björn Desmadryl in koor. “ Als nog relatieve jonge brouwerij zijn wij constant bezig de kwaliteit van onze bieren te optimaliseren. De categorie “Flanders Red Ale” is de laatste jaren geëxplodeerd, met zowel de traditionele bieren waarvoor onze regio gekend staat, als experimentele bieren in het buitenland. Om daar dan als winnaar, voor het tweede jaar op rij, uit de bus te komen, kunnen wij bijna niet geloven ”.

Awards voor The Brew Society

  • SOSAB Flemish Red Ale XII : Winnaar van de hoofdprijs in de categorie ‘World’s Best Flanders Red Ale’
  • SOSAB Pale Grand Cru: Gouden medaille in de categorie ‘Pale Ale’
  • Martha Sexy Blond : Zilveren medaille in de categorie ‘Belgian Style Blonde Ale’
  • SOSAB Echte Kriek: Zilveren medaille in de categorie ‘Kriek’
  • Avaritia: Zilveren medaille in de categorie ‘Belgian Style Quadrupel’
  • Martha Brown Eyes : Bronzen medaille in de categorie ‘Belgian Style Dubbel’

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove heeft dit jaar schitterend gepresteerd op de World Beer Awards 2024. De brouwerij wist vier medailles in de wacht te slepen. Vooral de Petrus-bieren kregen veel lof van de jury.

Albert de Brabandere reageert verheugd op deze indrukwekkende prestatie: " We zijn ontzettend trots op deze onderscheiding. Deze prijzen zijn een eerbetoon aan de toewijding en passie van ons hele team. We streven er altijd naar om bieren te brouwen die zowel innovatief als van hoge kwaliteit zijn, en deze awards bevestigen dat we op de goede weg zijn. "

De Brabandere winnende bieren op World Beer Awards 2024

Awards voor Brouwerij De Brabandere

  • Petrus Tripel : Gouden medaille in de categorie ‘Pale Beer, Belgian Style Tripel’
  • Bavik Super Pils : Zilveren medaille in de categorie ‘Czech Style Pale Lager’
  • Petrus Dubbel : Zilveren medaille in de categorie ‘Belgian Style Dubbel’
  • Petrus Blond : Bronzen medaille in de categorie ‘Belgian Style Blond Ale’

Brouwerij Boon

Brouwerij Boon uit Lembeek heeft dit jaar een dominante rol gespeeld in de geuze- en kriekcategorieën tijdens de World Beer Awards 2024. De familiebrouwerij, geleid door Jos en Karel Boon, won maar liefst 10 prijzen met vijf verschillende bieren. Dit bevestigt hun reputatie als een van de beste lambiekbrouwers ter wereld.

De nieuwe Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek werd uitgeroepen tot 'World’s Best Sour & Wild Beer', een prestatie van formaat, want daarmee won de Lembeekse brouwerij één van de hoofdcategorieën tijdens deze biercompetitie. Daarnaast behaalden hun Oude Geuze Boon Black Label Nr. 9 en andere geuzes en krieken ook hoogstaande resultaten, wat hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap onderstreept.

Beste wild of sour bier in 2024 ter wereld

Onze Boon Millésime springt er overduidelijk uit ”, zegt een blije Karel Boon. “ Het is reeds het tweede jaar op rij dat we met dit bier de prijs van de beste kriek ter wereld in ontvangst mogen nemen. Daarnaast werd deze Oude Schaarbeekse Kriek ook bekroond met de hoogst mogelijke award van alle onderliggende categorieën van zure en wilde bieren .”

Awards voor Brouwerij Boon

  • Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek : Gouden medaille in de categorie ‘Belgium’s Best Kriek’, ‘World’s Best Kriek’ en ‘World’s Best Sour & Wild Beer’
  • Oude Geuze Boon Black Label Nr. 9: Gouden medaille in de categorie ‘Belgium’s Best Geuze’ en ‘World’s Best Geuze’
  • Oude Geuze Boon : Zilveren medaille in de categorie ‘Geuze’
  • Geuze Mariage Parfait : Zilveren medaille in de categorie ‘Geuze’
  • Duivelsbier Donker : Zilveren medaille in de categorie ‘Strong Dark Ale’
Cookie instellingen