Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 5 bieren voor een perfecte pokeravond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 5 bieren voor een perfecte pokeravond

25 september 2021 door Biernet Redactie

Poker en bier is een prima combinatie. Al is het wel belangrijk dat je niet te veel speciaalbieren drinkt, want je wilt natuurlijk wel scherp blijven. In dit blog zetten we een paar mooie speciaalbieren op een rij waarmee je ongeacht je resultaat bij het pokeren een heerlijke avond tegemoet gaat. 

Poker All In
Proosten met bier
Vrouw met pokerchips

Bier en poker

Tijdens een avondje pokeren is niks zo lekker als een biertje. Gelukkig zijn er tegenwoordig zo veel verschillende bieren op de markt dat er altijd wel eentje tussen zit die je lekker vindt. De soort pokeravond die je tegemoet gaat maakt wellicht uit voor je keuze; nodig je vrienden uit om met zijn allen te spelen of neem je het online op tegen andere spelers? Als je online speelt is het verstandig om bieren met relatief weinig alcohol te drinken. Als je vrienden uitnodigt en iedereen hetzelfde drinkt kan het juist een extra dimensie geven aan het spel. In onderstaande top 5 staan bieren met een redelijk laag alcoholpercentage, maar ook zwaardere bieren. We hebben er voor gekozen om alle inspiratie uit Nederland te halen, aangezien er zo veel Nederlandse brouwerijen zijn, hoeven we geen buitenlandse bieren uit te lichten.

1. Nevel Meander

Nevel Meander fles en glas Dit Nijmeegse bier is dit jaar uitgeroepen tot het beste bier van Nederland . Dit blonde bier van wilde gisting heeft 16 maanden op hout gerijpt en heeft tonen van rabarber en zwarte bessen. Dit bijzondere bier wordt omschreven als wijnachtig en mineralig. Het alcoholpercentage is 5,9%, een prima alcoholpercentage om je concentratie voor het pokeren niet te verstoren. Daarbij wordt het bier ook geschonken uit een grote fles, waardoor je niet iedere keer de tafel hoeft te verlaten om nieuw bier te halen.

2. Gouverneur Blond

Wanneer jij alle pokersites aan het afstruinen bent, wil je natuurlijk vergezeld worden door een winnaar. Probeer dan eens Gouverneur Blond van de Lindeboom Brouwerij uit Neer. Dit bier wist tijdens de World Beer Awards 2021 de categorie 'Belgian Blonde' te winnen. Een geweldige prestatie, waarmee het bier een jaar lang de titel ' World's Best Belgian Blonde ' mag dragen. Gouverneur Blond is een bovengistend speciaalbier met een heel eigen, krachtige smaak en een unieke fruitige afdronk. Dit bier wordt gebrouwen door de Lindeboom Brouwerij uit Neer. Met een alcoholpercentage van 6,5% houd je je hoofd gemakkelijk bij het pokerspel en kun je je tegenstanders blijven wegbluffen!

3. Hertog Jan Vatgerijpt 2020 serie

Twijfel je nog of je bier wilt drinken of toch liever whisky? Zoek dan niet langer, want dan is Hertog Jan Vatgerijpt 2020  precies waar je naar op zoek bent. Voor de serie werd samengewerkt met vier whiskymakers uit verschillende Schotse regio's en daar ontlenen de individuele bieren hun naam aan. De Grand Prestige Vatgerijpt bieren uit 2020 heetten: Highlands, Lowlands, Speyside en Islay.

Lees ook

Het bier heeft gerijpt op houten whiskyvaten de verschillende Schotse distilleerderijen. Hierdoor heeft het bier de volle en rijke smaak van de whisky overgenomen. Je proeft het hout heel goed en de nasmaak blijft nog lang hangen, waardoor je lang van één fles (75cl) kan genieten. Dat is maar goed ook, want het alcoholpercentage varieert tussen de 12,1% en de 13.3%. Daarmee is dit bier echt iets om te trakteren en in relatief kleine glaasjes te schenken aan je mede-pokerspelers. Het enige nadeel is dat het bier erg snel was uitverkocht en je dus iemand moet kennen die het bier nog heeft en het wil delen tijdens jullie pokeravondje. 

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2020 Schotse Whisky

4. Brouwerij Kees Caramel Fudge Stout

Dit speciaalbier uit Middelburg is ook een zware jongen. Ook dit stoutbier is een goed voorbeeld van een bier om te delen. De bieren van Brouwerij Kees worden exclusief afgevuld op blik en het is prima om één blikje met zijn tweeën te verdelen. Caramel Fudge Stout heeft de smaken van karamel, vanille en chocolade en dit bier is meer een dessert dan een snelle doordrinker, perfect dus om tijdens een pokeravondje eens flink van te genieten. Overigens zijn van dit bier ook barrel aged varianten gemaakt. Een voorbeeld daarvan is de Caramel Fudge Stout: Cognac Barrel Aged, wat het favoriete bier is van pokerkampioen Michiel Brummelhuis

5. DAVO Hang Out

DAVO Hang Out Tot slot een bier dat onder de session bieren valt. Een Session bier is een bier met een relatief laag alcoholpercentage, vaak tussen de 3 en 4,5%. DAVO Hang Out is een een ondergistend bier dat vol zit met simcoe hop en maar 4,7% alcohol bevat.

De Simcoe hop in deze Session India Pale Lager zorgt voor fijne hoparoma's (o.a. passievrucht). Het is een ideale doordrinker tijdens de warmere dagen van het jaar, maar bovenal een bier om lekker van te genieten tijdens een avondje poker. Je kunt er gerust een paar van drinken zonder je scherpte te verliezen! 

Hopelijk hebben we je wat inspiratie kunnen bieden voor een lekker biertje tijdens je pokeravond! Wat drink jij het liefst tijdens een avondje pokeren of een ander spel? 

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen