Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lokaal speciaalbier ontdekken | Nederlands bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lokaal speciaalbier ontdekken

15 oktober 2021 door Redactie Biernet

Nieuwe bierbrouwerijen schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Er is dus veel lokaal speciaalbier om te ontdekken voor bierliefhebbers.

Bierpakket van eigen bodem
Bier van Eigen Bodem logo
Bier van eigen bodem pakket proosten

Veel lokaal bier te ontdekken

De laatste jaren schieten nieuwe bierbrouwerijen in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Dit komt doordat speciaalbier steeds populairder wordt. Steeds meer mensen ontdekken dat er meer is dan ‘normaal’ bier, oftewel pils.

De vraag naar speciaalbier stijgt, en daardoor het aanbod ook. Bijna ieder dorp of stad heeft wel een lokale bierbrouwerij. Nederland telt op dit moment om en nabij de 700 actieve brouwerijen en huurbrouwers . In de meeste gevallen komt de afzet van de bieren niet veel verder dan de omgeving van de gevestigde plaats. Er is dus nog ontzettend veel te ontdekken op het gebied van speciaalbier in Nederland. Wij helpen je graag een stukje op weg!

Bierpakketten

Een goede manier om nieuwe bieren te ontdekken is met een samengesteld bierpakket. Bij Biervaneigenbodem kun je bierpakketten verkrijgen met speciaalbieren van uitsluitend Nederlandse bodem, voornamelijk van lokale brouwerijen. De pakketten bevatten verschillende soorten speciaalbier dus voor ieder wat wils en een ideale manier om een proeverij te organiseren, zelf te ontdekken of cadeau te doen. Van IPA tot wit en van tripel tot quadrupel . Bij alle samengestelde proefpakketten en cadeaupakketten zit standaard een bieropener en uitgebreide beschrijvingen van de bieren en brouwerijen. Deze unieke verhalen van de brouwers achter de bieren maken het tot een ware beleving. Verder worden voor alle bieren specificaties en bier en spijs tips vermeld.

Breng bierbeleving in huis met Biervaneigenbodem

Proefpakketten

Bestel je het  speciaalbier pakket  om er zelf van te genieten? Dan is de meest logische keuze om een proefpakket te bestellen. Er zijn een aantal verschillende soorten proefpakketten verkrijgbaar bij Biervaneigenbodem. De volgende drie varianten zijn verkrijgbaar in de maten 6, 9 en 12 bieren: Nederland streekbieren, Zuid-Holland streekbieren en grote merken. De populairste variant is het Nederland streekbieren pakket. Met dit pakket neem je jouw smaakpapillen op pad om speciaalbieren uit verschillende regio’s verpreid over heel Nederland te ontdekken. Er is ook een specifiek streekbieren pakket voor Zuid-Holland.

Voor de onervaren speciaalbier drinker die eens kennis wil maken met een aantal soorten, niet te zwaar, niet te uitgesproken, is er het grote merken pakket een goede optie. Dit is een selectie van speciaalbieren van de grote merknamen zoals: Hertog Jan , Texels , Gulpener etc.

Verder zijn er nog een paar specials, zoals het krachtige streekbieren pakket (met donkere bieren zoals quadrupel en stout), het lichte streekbieren pakket (wit, weizen, blond) en het meest bijzondere pakket: het barrel aged pakket. Dat zijn donkere, krachtige bieren die maanden lang op eikenhouten vaten hebben gerijpt. Dit zijn vaak oude vaten waar voorheen andere alcoholische dranken in hebben gerijpt, meestal bourbon whisky. Dit geeft een unieke smaak af in combinatie met de vanilleachtige smaak van eikenhout.

Cadeaupakketten

Alle proefpakketten met 6 of 12 bieren zijn er ook als cadeauvariant. De cadeaupakketten zitten verpakt in een houten, robuuste veilingkist gevuld met 12 bieren of een bierkistje met 6 bieren. Ideaal om cadeau te doen, zo heeft de ontvanger altijd een leuke herinnering aan het cadeau met een bierkistje. Deze cadeaupakketten worden afgewerkt met rood-wit-blauw lint en de bieropener. Zoals bij de proefpakketten wordt ook bij deze pakketten informatie en beschrijvingen van de bieren geleverd.

Lees ook

Proosten met Bier van Eigen Bodem

Brouwerijpakketten (NIEUW)

Nieuw bij Biervaneigenbodem zijn de brouwerijpakketten, dit zijn  bierpakketten  met bieren per brouwerij. Alle Nederlandse brouwerijen kunnen hier aan mee doen! Deze brouwerijpakketten bevatten een proeverij van diverse bieren van een specifieke brouwerij. Vaak bevatten deze pakketten een glas van de brouwerij, hapjes of bierviltjes. Ook worden hier veel verschillende cadeaupakketten aangeboden. Door het grote aanbod is er altijd voor ieder wat wils.

Dit is dé plek waarop je gemakkelijk kiest uit een ruime selectie van bierpakketten uit alle hoeken van Nederland. Wil je een keer alle bieren van die brouwerij in de buurt of juist helemaal aan de andere kant van Nederland proeven? Of verras je iemand aan de andere kant van Nederland met een bierpakket van de brouwerij bij jou om de hoek? Erg leuk om zelf te bestellen maar ook zeer geschikt om een vriend/vriendin mee te verrassen. Alle brouwerijpakketten worden gratis verzonden.

Alcoholvrij/glutenvrij bier

Moet je nog rijden of drink je liever een keer geen alcohol? Of heb je glutenallergie? Dat is geen probleem, je kan nog steeds speciaalbier drinken. Neem eens een kijkje bij de alcoholvrije of glutenvrije pakketten.

Zelf samenstellen

Er zijn ook een hoop bierliefhebbers die graag hun eigen selectie willen maken. Of mensen die graag een samenstelling uit een ander gedeelte van Nederland willen hebben. Voor deze mensen is de ‘zelf-samenstellen’ afdeling ideaal. Je filtert gemakkelijk op soort, prijs of provincie en stelt zo een volledig eigen selectie samen. Mogelijk voeg je een kistje toe als het een cadeautje is. Er is een ruime keuze dus er is altijd een selectie te maken die bij jou past. Ga je voor alle blond bieren of ben je juist op zoek naar een proeverij met bieren uit Friesland, alles is mogelijk.

Voor bij de borrel

Borrelen met bier van eigen bodem Bij speciaalbier hoort natuurlijk een heerlijke versnapering, en daarom kan je bij Biervaneigenbodem diverse borrelhapjes toevoegen aan je bestelling. Van een stukje Rotterdamsche Oude kaas tot een zakje luxe notenmix of een rozemarijn bierworst. Zo organiseer je een complete borrel, en maak je ieder bierpakket tot een heerlijk borrelpakket. Een proeverij met vrienden is toch een stuk gezelliger en lekkerder als je een bijpassende bierworst en een heerlijk stukje kaas kunt eten tijdens het proeven van alle bieren.

Persoonlijk maken

Een bierpakket wordt tegenwoordig ook steeds vaker als cadeau gegeven. Je maakt een bierpakket persoonlijk door gratis een persoonlijk bericht aan het pakket toe te voegen. Ook laat je het pakket gemakkelijk op een specifieke datum bezorgen door gebruik te maken van de datumprikker.

Geen idee wat je aan die ene bierliefhebber die je kent moet geven? Volg dan gemakkelijk het stappenplan om tot een ideaal cadeau te komen. Je keuze kunnen maken? Dan zorgt Biervaneigenbodem er voor dat het bierpakket veilig wordt verpakt en op tijd wordt verzonden.

Hopelijk hebben wij jou een beetje op weg kunnen helpen in de wereld van het speciaalbier. Er is zoveel te ontdekken dus we wensen je succes maar vooral plezier in het ontdekken van diverse prachtige streekbrouwerijen die Nederland te bieden heeft.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen