Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De beste films & series tijdens een bierproeverij thuis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De beste films & series tijdens een bierproeverij thuis

25 maart 2024 door Biernet

Begin je aan een bierproeverij thuis? Trek dan gerust een biertje open terwijl je naar de beste films en series kijkt. Natuurlijk mogen films die over bier en andere alcoholische dranken gaan niet ontbreken. Maar dit lijstje gaat niet alleen over bier, whisky en drank. Je vindt er namelijk ook een paar series die gewoon leuk zijn om te kijken met je vrienden en familie onder het genot van een biertje.

beste films-series-tijdens-bierproeverij-thuis

Een biertje en films en series kijken

Tijdens een bierproeverij thuis is niets zo toepasselijk als het kijken naar films en series die over bier en andere alcoholische versnaperingen gaan. En als je dan toch al een biertje op hebt, komt het met de humor ook wel goed. Natuurlijk hoeven de films en series niet allemaal over bier te gaan, want er zijn ook series die leuk zijn om te kijken vanwege de gezelligheid.

Brews Brothers

In de serie ‘Brews Brothers’ staat het drinken van bier centraal. Maar dit is niet bepaald het biertje dat je wil drinken. Twee broers beginnen samen een bar en willen het beste biertje van de wereld brouwen. Daar hebben ze wel allebei een andere mening over. Wilhelm wil het op de ouderwetse manier aanpakken, terwijl Adam juist meer wil experimenteren. Dat leidt tot rare smaken en andere (vieze) zaken die niet in een biertje thuis horen. Je moet er dus wel een beetje de humor van inzien, want de twee kibbelen heel wat af. Deze serie kent maar één seizoen en dat is misschien maar beter ook. Deze serie kun je zien op verschillende streamingdiensten, als je een tv abonnement afsluit.

Lees ook

The World’s End

Heb je een bizar gevoel voor humor, is dan The World’s End misschien wel helemaal je ding. In deze film gaat een vriendengroep voor de laatste keer op pad om een legendarische kroegentocht af te lopen. De vorige keer was geen succes, maar dit keer lijkt de kans op succes wel groot. Totdat ze ineens te maken krijgen met bovennatuurlijke verschijnselen. Een bierproeverij en deze film gaan heel goed samen, zeker als je van films als Shaun of the Dead houdt. Opgelet: het is wel een beetje een cult-comedy, dus we raden je deze film vooral aan als je al een paar biertjes van de proeverij op hebt.

Druk

Martin en drie van zijn vrienden hebben een bijzondere theorie ontdekt die ze nu in de praktijk willen uitproberen. De theorie is dat we allemaal geboren zouden moeten worden, terwijl we wat alcohol in het bloed hebben. De verwachting van de theorie is dat we door een kleine intoxicatie een stuk creatiever zijn, meer openminded zijn en minder problemen hebben. Is dat echt zo? Martin en zijn drie vrienden zijn vermoeide leraren die op een middelbare school lesgeven en erop los experimenteren door de hele dag door alcohol te drinken. Deze film lijkt een beetje op Adam Sandler-komedies, maar dan leuker. Met een sterke cast en goed gevoel voor humor is deze film zeker het kijken waard.

La Casa de Papel

La Casa de Papel was een paar jaar geleden een enorme hit bij de streaming diensten . De kans is dan ook groot dat iedereen deze Spaanse soort Ocean’s 11 wel al gezien heeft. Maar heb je er geen tijd voor gehad of ben je niet zo van de series, dan moet je toch eens aan deze populaire serie beginnen, waarvan er nu een spin-off is. Voor de lezers die echt geen idee hebben waar we het over hebben: een groep meesteroplichters probeert samen de centrale bank van Spanje te beroven op een manier die kant noch wal slaat. Uiteraard bestaat deze serie uit een flinke Spaanse tongval en denk je zo weer terug aan die heerlijke Spaanse speciaalbiertjes die je op vakantie dronk.

The Greatest Beer Run Ever

Een van de nieuwste diensten waar je series kunt streamen is Apple TV+ . Deze dienst is alleen te bekijken op Apple-toestellen, zoals een Apple TV of een iPad. Een van deze films is The Greatest Beer Run Ever. Het draait in de film om Zak Efron die jongens uit zijn buurt het gevoel wil geven dat ze achter hen staan, terwijl ze in de Vietnam-oorlog vechten. Daardoor komt hij op het idee om ze biertjes te brengen. Dit verhaal is niet door een overijverige scriptschrijver uit de duim gezogen, maar is het waargebeurde verhaal van John ‘Chickie’ Donohue, die dit in de jaren 60 van de vorige eeuw echt probeerde. Een absolute aanrader.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen