Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

5 Slimme Methoden om Bier te Koelen zonder Koelkast

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

5 manieren om bier te koelen zonder koelkast

6 oktober 2024 door Biernet Redactie

Heb je ooit een warm biertje gehad op een onhandige plek zonder koelkast? Geen zorgen! In dit artikel ontdek je vijf eenvoudige en effectieve methoden om je drankjes te koelen, zodat je altijd kunt genieten van een verfrissend biertje, ongeacht waar je bent.

bier begraven om koud te krijgen
drank in een koude pot

Heb je ooit gemerkt dat je naar een biertje greep en dat het nog steeds warm was? Misschien ben je in de wildernis op een kampeertrip, op het strand of zit je gewoon thuis op je stoel op een gietvloer. Hoe dan ook, als je geen koelkast hebt of deze niet meer werkt, ben je aan je lot overgelaten om je warme brouwsel af te koelen. Maar wees niet bang! Er zijn een paar simpele trucjes die je kunt gebruiken om bier te koelen zonder koelkast.

Zeer Pot-methode 

Dit is een wat uitgebreidere methode, maar het werkt uitstekend! Begin met het vullen van een grote bloempot met wat zand. Plaats een kleinere bloempot in de grote pot, bovenop het zand. Vul de ruimte tussen de twee potten met zand en maak het zand vochtig met water. Als het klaar is, doe je je drankje in de pot en dek je het af met een vochtige handdoek. Als het water in het zand verdampt, wordt de warmte uit de potten gehaald, waardoor de inhoud ervan effectief wordt gekoeld.

Dit is een eeuwenoude methode die teruggaat tot 2500 v.Chr., dus je weet dat het beproefd en waar is. Want de historie van bier gaat ver terug.

Lees ook

Watermethode

Als je kampeert aan een rivier, meer of nabijgelegen water, is dit een handige oplossing. Neem je warme bier en doe het in het water, veranker het met een zwaar voorwerp zodat het niet wegdrijft of naar de oppervlakte komt. Controleer na 10 minuten je drankje. Als het naar wens is, is het klaar om te drinken. Hoe langer het ondergedompeld blijft, hoe koeler het wordt. 

Begraafmethode

Als je op een koele of vochtige plek bent, is deze methode erg effectief. Graaf gewoon een gat, niet in je vloer van epoxywinkel.nl natuurlijk, dat groot genoeg is voor je fles of blikje. Hoe dieper het gat, hoe koeler de grond is. Doe je bier in het gat en dek het af gedurende 20 tot 30 minuten. De koele aarde helpt de temperatuur van je bier te verlagen, zodat het klaar is om te drinken. 

Natte papiermethode

Deze volgende truc om bier te koelen zonder koelkast is simpel en makkelijk toe te passen. Neem een papieren handdoek, servet of zelfs krant en week het in water. Wikkel het natte papier om de fles of het blikje alsof je papier-maché maakt. Zodra de fles is ingepakt, laat je hem gewoon 20 tot 30 minuten op een schaduwrijke plek staan voor een gekoeld drankje. Deze methode werkt vooral goed op een winderige dag.

IJsemmermethode

Als je een koelbox met ijs van thuis hebt meegenomen, heb je een verstandige keuze gemaakt. Laat je bier gewoon in ijs staan in een ijsemmer , of in een emmer waar eerst je epoxy giethars in zat, totdat je klaar bent om te drinken. Als alternatief verkopen veel supermarkten zakken ijs voor een redelijke prijs. Door een emmer te vullen met een mengsel van hadijs en water en je fles of blikje ongeveer 5 minuten in de emmer onder te dompelen, word je beloond met een ijskoud biertje. Om het afkoelen te versnellen, kun je ook zout aan het ijswater toevoegen voor een snellere afkoeling.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen