Bierdiner in Martinikerk
De Martinikerk wordt voor 1 dag in een restaurant met complete keuken omgetoverd. In het verleden waren er bij iedere editie nieuwe chefs. De lat ligt hoog en om het niveau van afgelopen jaar opnieuw te halen worden topchefs die in het verleden hebben meegewerkt weer gevraagd.
Zytholoog (bierkundige), Certified Cicerone® (bierprofessor) en internationaal biersommelier Fiona de Lange zal vanaf de kansel het bierdiner hosten. De biersommeliers zullen aan tafel o.l.v. Arvid Bergström het verhaal achter de combinatie vertellen. Leerlingen van het Noorderpoort zullen de bediening en de keuken o.l.v. Johnny Drent ondersteunen.
Ambassadeurs van het noorden
Ambassadeurs voor het noorden als sterrenchef Steven Klein Neijenhuis van Onder de Linde uit Aduard en Henrice Dijks van Bistro ’t Gerecht uit Groningen (voor de 10e keer Bib Gourmand) doen dit jaar wederom mee. Dit jaar zullen naast Noordelijke topchefs ook trendsettende toppers uit Nederland meedoen.
Chef Thomas Kooijman zal namens het toonaangevende bier en spijs restaurant Bar Alt van Adriaan Verkerk en Two Chefs Brewing acte de presence geven. Team NL dat Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d’or in Tallinn, Estland zullen ook aanwezig zijn in de Martinikerk.
Voor alle gangen wordt er een apart bier gebrouwen voor de perfecte match. d’Olle Grieze het samenwerkingsbier door de Noordelijke brouwers is dit jaar een cluyn bier (een oud Gronings haverbier) en wordt met uitsluitend streekprodukten door Brouwdok uit Harlingen gebrouwen. Two Chefs Brewing tekent voor het tafelbier.
Kaarten voor het bierdiner zijn te verkrijgen via https://www.bierfestivalgroningen.nl.