Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Heer en Meester

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Heer en Meester

Brouwerij Heer en Meester is een bierbrouwerij uit Barneveld (Nederland) die is opgericht in 2015.

Heer & Meester logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Heer en Meester.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Heer en Meester!

    Achtergrond informatie

    Dorpsbrouwerij Heer en Meester staat voor het brouwen van unieke lokale kwaliteitsbieren.

    Zij maken geen bier dat er al is, maar maken bier dat zij goed vinden. De Amerikanen hangen de term Craft Beer aan het type bier van de brouwerij: klein, onafhankelijk, traditioneel en puur. Het liefst hangt Brouwerij Heer & Meester de term slow beer aan het bier.
    Hiermee wordt bier bedoeld dat rustig wordt gebrouwen.

    Lees ook

    En niet zoals vele brouwerijen die tijdens het brouwen van hun bieren volledig filteren en met allerlei kunstmatige toevoegingen het bier op smaak houden. 

    Het bier van Heer & Meester is bier waarvan alle ingrediënten natuurlijk zijn, uren van brouwen en weken van gisting en hergisting zijn toegepast. Het komt dan aan zijn smaak door veel (natuurlijke) ingrediënten te gebruiken.

    Vanuit ethisch en milieuvriendelijk oogpunt brouwt Heer & Meester zoveel mogelijk streekgebonden en proberen zij biologische producten te gebruiken. Ook optimaal gebruik van water, stroom en logistiek (vervoer) tijdens de productie van hun bier hoort daar bij. Zo wordt gewerkt met een professionele, energiezuinige brouwinstallatie en wordt al het werk in de brouwerij in Barneveld gedaan.

    Van het brouwen van het bier tot het etiketteren van de flesjes, alles wordt vanuit Barneveld op de markt gebracht. Zo wordt geen onnodige CO2 uitgestoten.

    Daarnaast zijn er contacten met een biologische gerstteler uit de regio en willen de brouwers het bierbostel weer inzetten als basis-ingrediënt voor het bostelbrood van een plaatselijke bakker. Overige borstel zal worden ingezet als voer voor de koeien nabij de brouwerij.

    Cookie instellingen