In deze blog vertelt Amanda van de speciaalbiertjesblog over zes laag-alcoholische bieren. De speciaalbieren die ze noemt bevatten minder dan 5% alcohol!
Hij is goed bitter maar ook lekker fruitig, het staat goed met elkaar in balans. Vergeleken bij de stout hieronder en bij veel andere non alcoholische bieren is de body van dit bier goed, niet te dun/te waterig. De bitterheid blijft lang aan en het bier werkt dorstlessend. Jum! Een goed alternatief voor als je eens geen alcohol mag maar wel zin hebt in bier.
Het donkerbruine bier heeft een wat muffige koffie geur. De body van het bier is dun, maarja wat kan je ook verwachten van een alcoholvrij bier. Qua smaken komt de koffie weer terug, het is een gebrande maar ook gerookte smaak.
Verder heeft het bier niet echt diepgang, en ik moet toch echt wennen aan de waterige body. Maar aan de andere kant, een stout zonder alcohol, ja daarvoor heeft hij alsnog redelijk wat smaak. Al zou ik zelf gewoon toch echt liever een gewone stout drinken, en een glas water in het geval dat ik bijvoorbeeld geen alcohol mag om een bepaalde reden.
De Session IPA heeft een stevige witte schuimkraag. Het bier zelf is mistig en heeft een donkergele/oranje kleur.
Qua geur is het bier fris en hoppig, citrusvruchten en grapefruit zijn het meest te onderscheiden. Het bier zelf is fris van citrus, soepel, wel wat licht van smaak en bitter in de nasmaak.
Het aanwezige koolzuur maakt het bier lekker fris en de gebruikte hopsoorten creëren smaken van limoenschil en citroengras. Het bier heeft een goeie body en door de lage bitterheid is dit een soepel bier om te drinken.
Wil je een Brewdog bier proberen met nóg minder alcohol? Probeer dan de Nanny State eens.
Qua smaak is het bier net wat te licht/te dun, maar hij is wel erg verfrissend. Het bier is zowel wat droog, als een klein beetje bitter en licht kruidig. Het is een verfrissend en dorstlessend biertje met veel koolzuur.
Het bier is gebrouwen door Kompaan Bier uit Den Haag. Dit bier won brons tijdens de Dutch Beer Challenge 2017.
Hij is best bitter, de citrus komt je tegemoet. Maar op één of andere manier blijft het bier toegankelijk en fris. De bitterheid werkt zo lang door dat ik hem nog proef als ik het bier al een tijdje op heb.