Amsterdam en de iep
Amsterdam staat wereldwijd bekend om zijn grote hoeveelheid iepen: met zo'n 75.000 exemplaren is het de stad met de meeste iepen ter wereld. Deze karakteristieke bomen, met hun sierlijke takken en dichte bladerkruinen, vormen een iconisch deel van het Amsterdamse straatbeeld. Ze zijn vooral opvallend langs de grachten, waar ze samen met de historische panden een schilderachtig en tijdloos stadslandschap creëren.
Jubileumbier van Homeland
Samen met initiatiefnemers Agnes de Ruijter (documentairemaakster van o.a. 'Boom in Amsterdam') en Jasper Dekkers (Echt Design) heeft Brouwerij Homeland de iep in een bier verwerkt ter ere van het 750-jarig jubileum van de stad.
Brouwerij Homeland heeft met zorg het zaad van de Amsterdamse iepen verzameld en er een bijzonder bier van gebrouwen. Dit unieke ingrediënt voegt een subtiele, nootachtige smaak toe die perfect in balans is met de frisse tonen van hop en de warme, geroosterde smaak van rogge. Het gebruik van lokaal iepenzaad benadrukt niet alleen de verbondenheid met de stad, maar sluit ook naadloos aan bij het duurzame karakter van Brouwerij Homeland.
Het bier 'IEPa' is gebrouwen met gerst, rogge, tarwe, hop en iepenzaad en bevat 5,2% alcohol.