Brouwerij de Molen in Bodegraven heeft een hopveld in Epe geadopteerd.
Het veld zal voortaan door het leven gaan als Hopveld de Molen.
Brouwerij De Molen maakt met de hop van dit veld als enige brouwerij in Nederland een écht fresh-hopped bier. De Molen is enorm blij met de prachtige aromahoppen waarmee ze de bijzondere methode van het brouwen met verse hop eens per jaar kunnen voortzetten.
Samenwerking De Molen en hopveld
Brouwerij de Molen is met de eigenaar van het hopveld, waarvan ze al 5 jaar de hop afneemt, een mooie samenwerking aangegaan om samen zorg te dragen voor het veld. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aansluiten bij de Brouwerij de Molen Hop Crew. en minimaal twee keer meehelpen met de werkzaamheden op het veld. De leden van de Hop Crew worden vervolgens getrakteerd op een aantal extra’s waaronder het in september live bijwonen van het fresh-hoppen in de brouwerij.
Lees ook
Hopveld de Molen
Er groeien vier Amerikaanse hopsoorten op het kleine hopveld dat in 2011 aangelegd is door eigenaar Bierevents; Cascade, Centennial, Chinook en Willamette. Brouwerij de Molen heeft de afgelopen vijf jaar met hop van dit veld gebrouwen. Lees meer over hop.
Onder andere op het jaarlijkse Borefts Bier Festival in Bodegraven, in het laatste weekend van september is het enige échte fresh-hopped bier van Nederland van tap te proeven.
Fresh Hop 2016
Fresh hopped bier heeft een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier vers is. De hoeveelheid hop en daarmee het volume van de jaarlijkse editie ‘Fresh Hop’ is beperkt en daardoor nog unieker. Het is een ambachtelijk maar bewerkelijk proces. Het past in helemaal in de lijn van Brouwerij de Molen, een craft beer brouwerij die oude en nieuwe technieken blijft gebruiken om bijzondere bieren te maken.