Babylone, bier van brood
Het bier heet Babylone, vernoemd naar de oude stad in het vroegere Mesopotamië. De Babyloniërs behoorden tot de eersten die bier brouwden. Dat maakten ze van gefermenteerd brood. Het nieuwe recept voor Babylone is dan ook geïnspireerd door deze oude cultuur.
Tegengaan van voedselverspilling
Het Belgische bier bestaat voor 30 procent uit brood. De brouwerij Beer Project kreeg het idee om brood te gebruiken om voedselverspilling tegen te gaan. Zo'n 12 procent van het voedsel dat consumenten weggooien, bestaat namelijk uit brood. Het bier is ontwikkeld in samenwerking met de duurzame ontwikkelingsorganisatie CODUCO. Na een jaar van ontwikkeling is het nieuwe biertje nu klaar.
Smaak van geroosterd brood
In ieder glas bier zijn gemiddeld twee sneeën brood verwerkt. Elke dag wordt onverkocht brood bij de supermarktketen Delhaize opgehaald. Vervolgens wordt het brood gedroogd en vermalen tot nieuwe bloem. Het Beer Project maakt hier bier van met hop en gerst.
Volgens een testpanel heeft Babylone een exotische smaak, vergelijkbaar met geroosterd brood.
Geen zin in bier met broodsmaak? Wat dacht je van een boterham met bierpasta of een heerlijk bierbroodje?