De smaak
Vol aromatisch, zacht bitter en een mooie nuance van verse koffie. De verhoudingen van het mengsel van bier en koffie, maar ook het brouwproces zelf is een goed bewaard geheim. De naam Double Espresso is duidelijk juist gekozen, het refereert naar sterke koffie. Het bier bezit dan ook een sterk koffie aroma en dito smaak.
Koffiebier
Volgens Johan Claes, de brouwer, kan dit koffiebier ook gebruikt worden voor het maken van desserts. En hij denkt dat dit nieuwe bier geschonken kan worden in de koffiebar.
Helemaal nieuw is het niet. In het buitenland wordt er koffiebier door diverse brouwerijen gebrouwen. "Meestal gaat het enkel om koffie extracten die aan het bier wordt toegevoegd. Maar in ons bier zit echte koffie." beweert Johan Cleas. "En niet de minste koffie: Finca la Pila single estate-koffie uit Guatemala." De koffie wordt op zijn Turks gezet en daarna tijdens het brouwproces toegevoegd.
Verkrijgbaarheid
Het bier wordt gebotteld in flessen van 75 cl, maar begin volgend jaar komen er ook vaatjes en 33 cl flesjes op de Belgische markt. Het koffiebier is verkrijgbaar in de horeca en bij de gespecialiseerde bierhandel.
In Nederland is het bier t/m 28 februari verkrijgbaar bij cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen.