St. Bernardus Tokyo
St.Bernardus Tokyo is een ongefilterd gouden bier met een imponerende witte schuimkraag (6,0% alc.vol.), gebrouwen met een flinke hoeveelheid tarwe. Het bevindt zich ergens in het speelveld tussen een witbier en een saison.
Karakter - smaak - aroma’s - culinair
St.Bernardus Tokyo combineert frisse citrus toetsen met een bloemig parfum van veldkamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Aandachtige proevers kunnen ook de aparte geur van kruidnagel en vanille ontwaren, alsook de typische esters die afkomstig zijn van onze unieke St.Bernardus gist. Kortom, een verfrissend bier met een kruidig aroma en lichte zure en bittere nasmaak!
Een waar feest voor de avontuurlijke bierliefhebber. Ondanks zijn pittigheid een bier dat zich gemakkelijk laat (door)drinken en gaat bovendien mooi samen met vis en zeevruchten, zoals bijvoorbeeld een oosterse risotto met gamba’s of gegrilde zalm met citroen-dragonsaus. Een verfrissend dessert zoals een panna cotta met limoen of passievrucht kan absoluut een harmonieus geheel vormen met 'Tokyo'.
St. Bernardus op blik
In veel landen is het reeds schering en inslag, maar bij St. Bernardus zijn ze ervan overtuigd dat er ook in België plaats is voor speciaalbier in blik, in een mooie verpakking en zij wensen hun ‘fans’ daarvan te overtuigen. St.Bernardus Tokyo is dus enkel beschikbaar in blik (33cl) en op vat.
Jonas Devacht
Jonas Devacht is een jonge, West-Vlaamse illustrator. Hij mocht reeds de sfeer opsnuiven in gekende studios in o.a. Brighton en New York. Die grootstedelijke context is ook voelbaar in zijn eigen ontwerpen. Voor het artwork van St.Bernardus Tokyo heeft hij zich laten inspireren door het Japanse nachtleven, met zijn typische smalle straatjes en overvloed aan neon. We trokken op stap met Jonas in Oostende en vroegen hem wat hem drijft en waar hij zijn dagdagelijkse inspiratie tankt.
Brasserie St.Bernardus / Kanda, Tokyo (Japan)
In 2012 opende het eerste Japanse St.Bernardus thema-café zijn deuren. Ondertussen is de zaak een gevestigde waarde in het Kanda district. Ze trekken er de volop de kaart van de Belgische gastronomie en natuurlijk ook van de Belgische bieren, met St.Bernardus als voornaamste partner en uithangbord.
Voor de opening van dit authentiek Belgisch volkscafé in Tokyo brouwden in 2012 ook een éénmalige editie van St.Bernardus Tokyo. Toen maakten we een troebel tarwebier met Golding en Magnum hop in een oplage van 175 hectoliter. De smaak van de nieuwe Tokyo, laat ons zeggen de ‘2020 versie’, is dus anders dan de ‘2012 versie’.