Brouwerij ´t IJ opent vandaag haar deuren van de nieuwe locatie, op enkele honderden meters afstand van de huidige plek. De Amsterdamse brouwerij verwacht hiermee meer dan twee keer zoveel hectoliters bier te gaan produceren dan het afgelopen jaar.
Uitbreiding
Eén van de redenen om een nieuwe brouwerij te openen is volgens mede-eigenaar Patrick Hendrikse de overspannen vraag naar het IJbier. Omdat ze met alleen de huidige locatie aan de Funenkade in Amsterdam-Oost hier niet meer aan konden voldoen, zijn ze opzoek gegaan naar een nieuwe locatie.
Steenworp afstand
De tweede brouwerij bevindt zich op steenworp afstand van de huidige locatie.
Lees ook
Op ongeveer vijfhonderd meter afstand komt burgemeester Eberhard van der Laan vandaag, donderdag 7 februari, de nieuwe locatie aan het Zeeburgerpad, officieel openen.
Capaciteit
Door de uitbreiding wordt de capaciteit naar verwachting in één klap verdubbeld in vergelijking met afgelopen jaar. Waar de brouwerij in 2012 ongeveer 4000 hectoliter brouwde verwachten ze in 2013 de 8500 hectoliter aan te tikken. En daarmee is de maximale capaciteit van net iets meer dan 9000 hectoliter nog niet eens bereikt.
Nieuwe bieren
Met de nieuwe locatie komt er niet alleen de mogelijkheid om meer liters te gaan produceren, ook komt zal er de mogelijkheid zijn om te experimenteren met nieuwe bieren. Zo is er voor de opening eenmalig een speciaal bier gebrouwen: 'No. 1', een blond, hoppig bier met 5,8% alcohol.
Ook de Indian Pale Ale, beter bekend als IPA, die af en toe gebrouwen werd, komt vast op het brouwschema te staan.
Interessant biernieuws? Deel het nu!
1 reactie
Appiehappie (gast) op 11-02-2013 om 20:05:38
Nog meer keuze dus. Lekker hoor. Onder de molen een lekker IJ biertje wegtikken met vrienden. Toch nog wat vaker langskomen om die extra capaciteit te benutten. Veel succes met de nieuwe brouwerij.