Brouwerij Troost gaat op termijn 100% over op een biologisch assortiment. Daarnaast hebben ze gekozen voor een duurzame overstap van bier op fles naar bier op blik.
Brouwerij Troost
Brouwerij Troost uit Amsterdam is in 2013 begonnen in een voormalig klooster de Pijp. Binnen zes jaar tijd heeft de brouwerij verschillende vestigingen in Amsterdam geopend. Troost maakt op mooie plekken midden in de stad bier dat voor iedereen aantrekkelijk is. Op het Westergasterrein brouwt de brouwerij ruim 700.000 liter en is daardoor de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam. Bij de Westergas worden speciaalbieren geproduceerd zoals New England IPA, Pilsner, Witbier, een alcoholvrije IPA maken en daarnaast voortdurend rond de 12 verschillende bieren.
Troost bier is echt Nederlands bier maar voor de stijlen die ze maken kijken ze ook over de grens. Met bijvoorbeeld Amerikaanse IPA's en Belgisch witbier en Tripel maken ze voor ieder wat wils. Ook de liefhebbers van uitdagend bier komen aan hun trekken met bijvoorbeeld Porter met munt en vijg en Berliner Weisse met passievrucht en zwarte bessen. Vanaf 2020 is Brouwerij Troost begonnen de productie volledig biologisch te maken, de eerste biologische bieren komen nu uit de tanks.
Lees ook
Biologisch assortiment
Vanaf begin 2020 heeft de brouwerij de keuze gemaakt om biologische bieren te gaan brouwen. De Amsterdamse brouwer heeft een SKAL Certificering aangevraagd. In februari 2020 wordt het eerste 100% biologisch gebrouwen biermerk van Troost gelanceerd en ze verwachten gedurende deze maand een overstap te kunnen maken op een volledig biologisch assortiment.
Peter-Derk Muffels van Brouwerij Troost: "We maken onze bieren voortaan biologisch omdat we dan zeker weten dat onze grondstoffen gemaakt worden met respect voor natuur en milieu. Het helpt voor de biodiversiteit en gaat bodemverschraling tegen."
Naast het gebruik van biologische producten tijdens het brouwproces is ook de keuze gemaakt om de wegwerp flessen te vervangen met blik. Blik zorgt voor een betere bescherming van het bieren, blik is licht- en luchtdicht waardoor het bier langer vers blijft. Daarnaast is blik makkelijker stapelbaar en lichter dan glas waardoor het transport efficiënter verloopt en het materiaal van blik is volledig recyclebaar.