Brouwerij De Gouden Boom lanceert in gelimiteerde oplage het exclusieve speciaalbier: Brugge Tripel Prestige 2016.
Gebrouwen met het historisch kruidenmengsel gruut.
Sinds 2015 experimenteert Brouwerij De Gouden Boom om elk seizoen een Brugge Tripel extra verrijkt met het historisch kruidenmengsel gruut te brouwen. Deze zoektocht heeft de brouwers geïnspireerd om Brugge Tripel Prestige 2016 te brouwen.
Brouwtraditie
De brouwerij houdt met het gebruik van het kruidenmengsel ‘gruut’ als ingrediënt de Brugse brouwtraditie in ere. ‘Gruut’ is een mengeling van kruiden die de unieke smaak geeft aan Brugge Tripel. In de Brugse regio was men in de Middeleeuwen verplicht ‘gruut’ in plaats van hop te gebruiken en men diende het aan te schaffen bij de ‘Heeren van Gruuthuse’.
Lees ook
Prestige en allure
Brugge Tripel Prestige 2016 doet haar naam alle eer aan. Brugge Tripel werd namelijk verrijkt met extra kruiden waarbij jeneverbes de hoofdrol speelt. Deze krachtige tripel van 9,5 % vol./alc. wordt gekenmerkt door een volle ronde smaak met licht gerookte toetsen, het bier is rijk en romig. Het gebruik van jeneverbes zorgt voor de ‘crispy touch’. De geur is complex kruidig en in volledig evenwicht met de typische bitter-zachte smaak.
‘Gruut’ hart
Brugge Tripel houdt van haar geboortestad ! Aan de lancering van de Brugge Tripel Prestige 2016 heeft de brouwerij een ‘goed doel’ ter ondersteuning van het Brugs cultureel erfgoed gekoppeld. Per fles doneert de brouwerij € 0,50 ten behoeve van de restauratie van de bidkapel van het ‘Gruuthuse’ in Brugge.
Limited Edition
De Brugge Tripel Prestige 2016 wordt vanaf oktober 2016 gelimiteerd aangeboden in 33 cl en 75cl flessen.