Adrie en Toos runnen sinds 2015 een kleinschalige brouwerij en proeflokaal: De Zaltbommelse Stadsbrouwerij. Nu willen zij graag uitbreiden en professionaliseren via crowdfunding.
De Zaltbommelse Stadsbrouwerij
Het achterliggende idee was en is nog steeds om een stadsbrouwerij te zijn met een duidelijke regiofunctie. Een ontmoetingsplek waar je met vrienden, familie en collega’s in een warme huiselijke sfeer, onder het genot van een zelf gekozen lekker speciaalbiertje, gezellig bij kunt kletsen. En uiteraard wil de Zaltbommelse Stadsbrouwerij ook het eigen karaktervolle bier kunnen brouwen en dat laten proeven aan hun gasten.
Professionalisering brouwerij
De afgelopen twee jaar hebben Adrie en Toos veel ervaring en ideeën opgedaan. Het is volgens hen nu tijd voor een volgende fase, namelijk de brouwerij verder professionaliseren en uitbreiden qua capaciteit. Ook willen ze verbeteringen en extra mogelijkheden aanbrengen in de keuken van het proeflokaal, zodat gasten nog beter en efficiënter bediend kunnen worden.
Lees ook
Uitbreiden brouwcapaciteit Bommelse Kroniek
Met het professionaliseren van de bestaande brouwerij zal de huidige brouwcapaciteit van 100 liter opgeschaald worden naar zo'n 1.000 liter per batch. Dit om aan de groeiende vraag van het proeflokaal te kunnen voldoen.
De vraag is er al naar de Bommelse Kroniek uit de eigen Zaltbommelse Stadsbrouwerij, dus de uitbreiding is een logisch antwoord op de reeds bestaande wens van verschillende collega horecagelegenheden uit de regio. Ook de uitgebrachte karakteristieke likeuren onder de naam Kroniek, willen zij verder in de markt gaan zetten.
Zou je graag een steentje bijdragen aan de professionalisering van de Zaltbommelse Stadsbrouwerij? Op dit moment loopt er een Crowdfundingsactie bij Crowd About Now.