Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Drie Trappistenbrouwerijen lanceren bijzondere collab

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Drie Trappistenbrouwerijen lanceren collab: ‘Three Rules of Authentic Trappist’

15 oktober 2024 om 09:22

La Trappe, Tynt Meadow en Zundert presenteren samen het meesterwerk: ‘Three Rules of Authentic Trappist’. Deze bijzondere samenwerking is een ode aan de eeuwenoude tradities en waarden van de Trappisten.

Monniken van La Trappe, Tynt Meadow en Zundert lanceren samen een bier
La Trappe Three Rules of Authentic Trappist logo
La Trappe Three Rules of Authentic Trappist

Collab bier van 3 Trappistenbrouwerijen

Met trots presenteren de trappistenbrouwerijen La Trappe , Tynt Meadow en Zundert een uitzonderlijk nieuw bier: Three Rules of Authentic Trappist. In het diepste geheim werkten de drie trappistenabdijen samen aan het brouwproces waaruit een karaktervolle Dubbel is voortgekomen. Three Rules of Authentic Trappist is een eerbetoon aan de drie authentieke regels van de Trappisten. Een deel van de opbrengst van het nieuwe bier komt ten goede aan Trees for All.

- Lees meer over Trappistenbier

Zoete karamel, geroosterde mout en een verfijnde hint van turf

Three Rules of Authentic Trappist bier collab De  Three Rules of Authentic Trappist  is een Dubbel en heeft een volmondig en perfect gebalanceerd, bitterzoet karakter. Het bier wordt gekenmerkt door een volle, gelaagde smaak van zoete karamel, geroosterde mout en een verfijnde hint van turf, gecombineerd met subtiele kruidige en hoppige tonen. Samen zorgt dit voor een ongeëvenaarde smaakbeleving bij elke slok.

Drie brouwerijen, één meesterlijke visie

Deze samenwerking tussen drie iconische brouwerijen gaat verder dan alleen smaak. Met het bier wordt een ode gebracht aan de eeuwenoude tradities en waarden van de Trappisten. De naam Three Rules of Authentic Trappist verwijst naar de drie kernprincipes die trappistenbrouwerijen wereldwijd in ere houden:

  • Productie: Het bier wordt binnen de muren van een trappistenabdij of in de directe nabijheid gebrouwen.
  • Toezicht: De productie wordt uitgevoerd door of onder toezicht van monniken.
  • Opbrengsten: De opbrengsten zijn bestemd voor de behoeften van de monastieke gemeenschap en voor goede doelen binnen de Trappistenorde.

Lees ook

La Trappe, Tynt Meadow en Zundert nodigen bierliefhebbers uit om onderdeel te worden van dit verhaal van solidariteit en gemeenschap. Een deel van de opbrengst van het nieuwe bier zal dan ook gaan naar het goede doel Trees for All .

Trees for All: 14.000 bomen

Met de opbrengst van dit bijzondere trappistenbier gaan de trappistenbrouwerijen samen met Trees for All 14.000 bomen aanplanten als onderdeel van een groter initiatief om de biodiversiteit te herstellen. Deze bomen dragen bij aan een groener en gezonder klimaat. Door deze samenwerking versterken we ecosystemen en geven we de natuur de ruimte om weer volop te bloeien.

Trees for All is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het aanplanten van bomen en het herstellen van bossen, met als doel de natuur te beschermen en te verbeteren. Met een focus op biodiversiteit en klimaatbehoud, organiseert Trees for All projecten in Nederland en wereldwijd. Door het planten van bomen, het herstellen van aangetaste ecosystemen en het vergroten van milieubewustzijn, draagt de organisatie bij aan een duurzamere toekomst voor zowel mensen als natuur. Samen met bedrijven, overheden en andere partners werkt Trees for All aan een groenere wereld voor toekomstige generaties.

Geschiedenis en traditie

Elk van deze brouwerijen brengt zijn eigen unieke geschiedenis en tradities mee:

  • La Trappe, gevestigd in de Abdij O.L.V. de Koningshoeven in Nederland, staat sinds 1884 bekend om zijn rijke, ambachtelijke bieren die duurzaamheid en traditie hoog in het vaandel hebben.
  • Tynt Meadow, de eerste en enige trappistenbrouwerij van Groot-Brittannië, brouwt sinds 2018 karakteristieke bieren met een Engelse twist vanuit de Mount Saint Bernard Abbey. 
  • Zundert, de jongste van de twee Nederlandse trappistenbrouwerijen, produceert sinds 2013 in de Abdij Maria Toevlucht complexe, kruidige bieren met een focus op ambacht en detail.

Three Rules of Authentic Trappist zal vanaf begin november verkrijgbaar zijn bij verschillende supermarkten en in de horeca.

Cookie instellingen