Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Collection bierglazen 2024 ontworpen door Iwan Smit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Collection bierglazen dit jaar door Iwan Smit

13 augustus 2024 om 16:42

Duvel Collection bierglazen zijn dit jaar ontworpen door Iwan Smit. Deze glazen zijn voor het maken van échte verbinding. Ben jij een honden- of kattenmens?

Iwan Smit met zijn Duvel Collectors glazen in 2024
Duvel Designer bierglas 2024   hond
Duvel Designer bierglas 2024   kat

Duvel Collection 2024

Ben jij een honden- of kattenmens? Deze typische vraag uit de online date-wereld vormt het uitgangspunt voor niet één, maar twee nieuwe Duvel Designer Glazen. Eén glas wordt gesierd door verschillende mythische katten en de ander door brutale honden.

Het resultaat zijn twee Duvel Designer glazen, die dienen als ijsbreker om een gesprek aan te gaan met een onbekende. Ben jij een honden- of een kattenmens? 
Iwan Smit - Designer Duvel Collection bierglazen 2024

Voor de nieuwste editie(s) van de Duvel Collection werkt het biermerk samen met Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit. Iwan en Duvel vinden elkaar in de behoefte voor het aangaan van échte verbinding in de échte wereld: van kroegpraat tot intieme gesprekken. De glazen zijn een ijsbreker om je liefde voor kat of hond te bespreken; meer is er volgens Duvel en Iwan niet nodig om contact te leggen. De nieuwe designer glazen zijn vanaf 2 september in beperkte oplage verkrijgbaar.

Duvel Collection bierglazen 2024 kat of hond

Een glas als metafoor voor meer offline verbinding

Om inspiratie op te doen voor het ontwerp ben ik naar de kroeg gegaan en terwijl ik aan de bar zat, zag ik veel mensen om mij heen op hun telefoon zitten. Iets wat waar ik mezelf ook vaak op betrap. We daten swipend en stellen elkaar daar oneindig veel vragen, maar doen we dat ook wel in het echt? Zo ontstond het idee: wat als ik een typische date-vraag verwerk in een ontwerp, dan heb je direct iets om over te praten tijdens een biertje. Het resultaat zijn twee Duvel Designer glazen, die dienen als ijsbreker om een gesprek aan te gaan met een onbekende. Ben jij een honden- of een kattenmens?" aldus Iwan.


Lees ook

Ter ere van de nieuwe glazen creëert Duvel stamtafels in kroegen door het hele land. Deze tafels, uitgerust met telefoonbox, ijsbrekers en intieme tafellamp, zijn de perfecte plek voor je eerste date, een biertje met je oude vriend of het ontmoeten van nieuwe mensen. Echte verbinding maak je immers in de offline wereld en de nieuwe Designer glazen zijn daar een perfect hulpmiddel bij.

Een lang gekoesterde droom

Iwan Smit is onder andere bekend van zijn spraakmakende werk voor Lowlands festival en ook zijn er twee werken van hem opgenomen in de collectie van het Boijmans van Beuningen. Jaren terug, toen Iwan zelf nog op het grafisch lyceum zat, zag hij het Duvel glas van zijn voorganger en persoonlijke idool Piet Parra.

Iwan Smit met Duvel Designer bierglazen 2024 Het ontwerpen van het Duvel Designer glas is een droom die uitkomt. Jaren heb ik met veel bewondering gekeken naar de ontwerpen van mijn voorgangers. Dat ik nu aan deze reeks wordt toegevoegd, is een grote eer. Leuk om te vermelden: de duveltjes en hun kleur zijn een ode aan het ontwerp van Parra destijds”, aldus Iwan.

Duvel geeft de ontwerpers altijd volledige vrijheid in het ontwerpen van het designer glas waardoor ieder jaar weer de persoonlijkheid en stijl van de kunstenaar centraal staat.

Het iconische glas als canvas

Duvel is op missie om kunst toegankelijk te maken voor iedereen, zodoende biedt Duvel sinds 2010 een podium aan bijzondere kunstenaars en artiesten om hun creatieve brein los te laten op het iconische glas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. Eerder mochten onder anderen Job Wouters (Letman) (2012), Morrison Schiffmacher (2020), Franky Sticks (2022) en Hedof (2023) zich uitleven op het glas. 

De Duvel Designer glazen 2024 zijn vanaf 2 september, in beperkte oplage, verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau bij aankoop van Duvel. Check www.duvel.com/iwansmit voor meer info over de glazen en voor een Duvel stamtafel bij jou in de buurt.

Cookie instellingen