Biersommelier Richard Moerkerk is tijdens de Entree Awards verkozen tot bierspecialist van Nederland. Sinds ruim een jaar is Richard volop bezig met bier.
Entree Awards
Bij de Entree Awards worden, volgens de jury, de tien mooiste, meest onderscheidende en beste horecabedrijven van Nederland gepresenteerd. Ook zijn er drie onderscheidingen op persoonlijke titel, waaronder bierspecialist in de horeca. De jury let hier op de theoretische en praktische vakkennis,gastcontact, bieradvies en foodpairingadvies. De genomineerde moet de bierbeleving in de horeca op een hoger niveau brengen.
Richard Moerkerk
Richard Moerkerk, dertien jaar geleden actief als sous-chef in een Belgisch restaurant in Nederland. Tijdens zijn stage die hij in België liep ontstond er een passie voor speciaalbier. Zo heeft hij in het restaurant waar hij kok was de bierkaart samengesteld.
Lees ook
De passie voor bier werd zo groot dat Richard sinds ruim een jaar geleden de overstap heeft gemaakt naar Proeflokaal De Boom. Sindsdien kookt hij helemaal niet meer, alle aandacht gaat uit naar bier. Van het jaar 2016 tot 2017 heeft hij de opleiding gevolgd om biersommelier te worden en dat is hem ook gelukt.
Bierspecialist van Nederland
Hij heeft uiteindelijk de Entree titel van ''Bierspecialist 2019'' te pakken gekregen. Het was de allereerste keer dat tijdens de Entree Awards dé bierspecialist werd gekozen. Richard gaat met deze titel dus de geschiedenisboeken in als eerste 'bierspecialist in de horeca'. Volgens de jury verwelkomde Richard de gasten met oogcontact en een brede glimlach. Dit was niet alleen voor de jury, maar ook voor andere aanwezige gasten. Richard bleek zeer deskundig, maar niet betweterig. Lees meer over de uitverkiezing van Richard op de website van Entree.
Interessant biernieuws? Deel het nu!
1 reactie
broeder op 03-12-2019 om 18:13:37
Mijn felicitaties naar Richard Moerkerk. Het doet mij deugd dat er de laatste jaren meer aandacht is voor bier in horeca (restaurants). In het verleden moest je het altijd maar met pils doen naast vele wijnen. En dat terwijl er zoveel mooie smaken zijn in bier, die dan ook weer prachtig zijn om te combineren met gerechten. Top dat er ook meer aandacht is voor de biersommelier.Succes en groet, Willem Bongers (hobbybrouwer)