De Gulpener Bierbrouwerij heeft haar biologische bierrange uitgebreid met een nieuw type bier, Ur-Hop. Het is een speciaalbier met een uitgesproken hoppig karakter die ontstaat door de brouwtechniek ''dryhopping''.
Gulpener Ur-Hop
De Gulpener Bierbrouwerij heeft haar assortiment uitgebreid met een nieuw 100% biologisch bier, Gulpener Ur-Hop. Tijdens een bierproefworkshop onder leiding van brouwmeester Jan Willem den Hartog hebben genodigden al kennis kunnen maken met dit smaakvolle bier.
De Gulpener Bierbrouwerij streeft continue naar kwaliteit en vernieuwing en wil de consument kennis laten maken met de puurheid en uitgesproken smaak van bier. Ur-Hop is een fris, hoppig, ongefilterd bier van lage gisting met een volle smaak en bitterheidsbeleving. Het bloemige en fruitige karakter is te danken aan de hopsoorten Hallertauer Tradition, Smaragd en Cascade.
Lees ook
Fles omdraaien voor drinken
Het aroma van dit bijzondere speciaalbier ontstaat door het gebruik van deze drie hopsoorten en geeft het gevoel dat je midden in de bloeiende hoptuinen staat. Door de fles eenmaal te draaien zorg je ervoor dat de gist gelijkmatig verdeeld wordt, waardoor de smaak van het ongefilterde Ur-Hop optimaal tot zijn recht komt! Ur-Hop heeft een alcoholpercentage van 6% en is op z’n lekkerst bij een temperatuur van 8 – 10 °C.
Dryhopping
De brouwtechniek die voor Ur-Hop gehanteerd is heet dryhopping of, in gewoon Nederlands, drooghoppen. Het is een brouwtechniek waarbij de hop pas een week na het brouwproces wordt toegevoegd. Dit gebeurt meestal na de hoofdgisting en voor de nagisting om het hoparoma te verhogen. Ur-Hop is het eerste Nederlandse bier waarbij deze techniek op een grootschalige manier wordt toegepast.
Biologische bieren van Gulpener
De biologische bieren van de Gulpener Bierbrouwerij zijn allemaal klimaatneutraal gebrouwen en dragen het EKO-keurmerk. Er worden 100% biologische granen en hop gebruikt. Het water dat door mergel gezuiverd wordt komt uit eigen bronnen.