Tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat we elkaar helpen. Zo wordt de horeca zoveel mogelijk geholpen door bierbrouwerijen verspreid door heel Nederland!
Bierbrouwers helpen
Door de maatregelen die het kabinet heeft genomen omtrent het coronavirus is het een moeilijke tijd voor veel ondernemers. De bekende term coronacrisis wordt door iedereen gebruikt. Tijdens de coronacrisis heeft alle horeca in Nederland de deuren moeten sluiten. Dit hield in dat alle inkomsten in één keer wegvielen voor horecazaken.
Er zijn veel unieke acties bedacht door de horeca om toch rond te kunnen komen, ook hebben ze steun gekregen van de een paar grote Nederlandse brouwerijen. Bierbrouwers helpen de horeca door uitstel van betalingen, huurschulden kwijt te schelden en het bedenken van initiatieven die de horeca zouden kunnen helpen. Hieronder een overzicht van een paar grote brouwers.
Heineken
Nog voor het moment dat alle preventieve maatregelen in de samenleving van kracht werden, is Heineken Nederland voor al hun klanten in actie gekomen door tegemoet te komen in liquiditeit, het kosteloos cancelen van evenementen, bestellingen te annuleren en niet in rekening te brengen, tank- en fustbier op te halen, tapinstallaties af te sluiten en leidingen te spoelen zodat hygiëne en kwaliteit gewaarborgd blijft voor betere tijden.
Royal Swinkels Family Brewers scheldt een kwart van de huur kwijt in de maanden april, mei en juni. Dat geldt voor zowel de panden die in het bezit van de brouwer zijn, als voor panden die de brouwer doorverhuurt. Ook geeft de brouwerij ruimte bij de heropening van de horeca door betalingsregelingen.
AB InBev
De grootste brouwer ter wereld stelde voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit.
Daarbovenop nam de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. AB InBev neemt voor april en mei 1/3 van de huur op zich, net zoals de meeste pandeigenaren. Daardoor hoeven 700 horecaondernemers maar 1/3 voor hun rekening te nemen. Meer lezen over de hulp van AB InBev?
Grolsch
Grolsch heeft als enige van 'de grote vier' geen kwijtschelding gegeven om de noodlijdende horeca te ondersteunen. Horeca ondernemers krijgen in totaal drie maanden respijt van Grolsch, maar van kwijtschelding is vooralsnog geen sprake. Wel heeft Grolsch een creatieve oplossing bedacht voor het restbier uit de horeca aan het begin van de sluiting, ze hebben bijvoorbeeld restbier omgetoverd naar veevoer!