Uitdaging
Jonnie en Therese Boer van De Librije zochten naar een sterk bier met kruidige en dropachtige smaken. De brouwers van Jopenbier gingen graag de uitdaging aan en presenteerden bestaande bieren om eerst de gewenste richting te bepalen.
Ingrediënten als gagel, jeneverbes, chilipeper en trekdrop worden met succes ingezet en donkere karamel moutsoorten geven het bier body en een zacht licht zoetige smaak met herkenbare duidelijke tonen van karamel, zoethout en drop. De nasmaak doet sterk denken aan rozijnen, salmiak en sinaasappel, terwijl de geur van rood fruit, zoethout en karamel overheerst. Het karaktervolle romige bier met een hoog alcoholpercentage ligt vol in de mond en weerspiegelt vakmanschap en de liefde voor speciaal bier.
Zwart gespoten flessen
Het bier zal niet alleen een genietbier zijn om zomaar te drinken, maar is ook goed inpasbaar als begeleider van spijzen. Librije's Bier, roodbruin tot kastanjebruin van kleur, helder met beige kleurig schuim is afgevuld in excentriek zwart gespoten champagne flessen en voorzien van het Librije kruidenbultje en het jaar van uitgifte.
De Librije
Het Zwolse succes van Jonnie en Therese Boer begon in 1993 toen zij Restaurant De Librije overnamen. Twee jonge inspirerende en ondernemende mensen die zich vanaf dag een op hun passie hebben gestort. "Passie" is dan ook hun lijfspreuk. Passie voor het koken, de wijnen, de gastronomie. De wereld van de Librije is de afgelopen 20 jaar steeds groter geworden. De basis is nog steeds De Librije, maar door de vraag van de gasten is deze 'familie' de afgelopen jaren uitgebreid. De Librije is niet meer alleen een restaurant, het is ook een vijfsterren hotel met een restaurant, kook- en wijnschool, wijnbar, cateringbedrijf Food on Tour en een winkel.
Waar te verkrijgen
Librije's Bier is per fles te verkrijgen via de webwinkel van de Librije en in de Jopenkerk.