Brouwerij Jopen uit Haarlem gaat dit jaar bier brouwen voor het goede doel. Geniet & Geef haalt jaarlijks geld op voor KiKa met een speciaal gebrouwen bier.
Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor KiKa. Sinds de start heeft Geniet & Geef ruim € 270.000,- opgebracht.
Geniet & Geef brouwer 2017
“Jopen vindt het een enorme eer om brouwer te zijn van de vijfde Geniet & Geef editie”, omschrijven Michel Ordeman (algemeen directeur Jopen) en Lydian Zoetman (commercieel directeur Jopen).
“Met dit bier leveren we een bijdrage aan de genezing van kinderen met kanker. Ieder glas staat voor een donatie aan KiKa. Het is een prachtige gelegenheid om met elkaar te genieten, te proosten op het leven en tegelijkertijd een goed doel te steunen.”
Lees ook
Genezingspercentage
Jopen brouwt dit jaar tweemaal 78 hectoliter voor de actie Geniet & Geef, 78 hectoliter voor de horeca en 78 hectoliter voor de retail. Deze hoeveelheid refereert aan het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker.
"Sinds de start van deze actie in 2012 is het genezingspercentage van 75 naar 78 procent gestegen. Wij zijn er trots op om daar een positieve bijdrage aan te hebben kunnen leveren", aldus Karin de Groot, voorzitter Stichting Geniet & Geef.
Blond Bier
Zoals altijd start de actie op de eerste donderdag van september. Daarom zal op donderdag 7 september 2017 om 18.00 uur het eerste houten vaatje in de Jopenkerk Haarlem worden aangeslagen.
Voor het Geniet & Geef Bier 2017 is gekozen voor een blond bier van 6%. Het bier is vanaf dan in deelnemende cafés op tap verkrijgbaar. Bovendien zal het bier op fles verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn en Mitra.