Jopen en Bakkerij van Vessem maken broodbier & bierbrood
15 juni 2018 om 15:10
Brouwerij Jopen en bakkerij van Vessem hebben een samenwerking gestart. De uitkomst is een origineel Vaderdagcadeau: een tas met bierbrood en broodbier.
Bakkerij van Vessem
Bakkerij van Vessem probeert al jaren voedselverspilling te verminderen. Zo kunnen in de bakkerijen van Van Vessem broodresten worden ingeleverd.
Begin 2018 benaderde een van de bakkers bierbrouwerij Jopen om van bierborstel een brood te vervaardigen. "Wij vangen de bierbostel, een restproduct van de mout, op", meldt algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen.
Lees ook
"De bierbostel heeft een hoge voedingswaarde en steeds meer ondernemingen ontdekken dit als ingrediënt. Overigens is sinds 2 januari 2017 de bierbostel van Jopen GMP Plus gecertificeerd, een kwaliteitsborgingssysteem voor de voedingsmiddelenindustrie."
Jopen heeft van de broodresten van Van Vessem 'Ons Dagelijks Brood' gebrouwen, een frise English Pale Ale met 6% alcohol. Het bier is sinds 1 juni 2018 verkrijgbaar in de webshop en winkel in het proeflokaal van Jopen.