De hele wereld is er gelukkig steeds meer mee bezig: voedselverspilling verminderen. Kellogg's neemt het voortouw en is een samenwerking begonnen om van lelijke cornflakes bier te brouwen.
Voedselverspilling verminderen
Het is een lastige taak om de voedselverspilling te verminderen. Zeker voor de grote bedrijven die elke dag grote hoeveelheden voedsel produceren. Toch gaat Kellogg’s de uitdaging aan, een groot bedrijf dat bekend staat om zijn cornflakes.
De overgebleven cornflakes van Kellogg’s die het niet tot de doos halen, worden tot bier omgetoverd. Met dit geweldige idee en een nieuw product heeft Kellogg’s bekend kunnen maken dat zij hun voedselverspilling met 12,5% hebben kunnen verminderen.
Kellogg’s is een samenwerking aangegaan met de brouwerijen Seven Bro7hers uit Salford en het Schotse BrewDog. Samen toveren zij de overgebleven cornflakes om tot een heerlijke India Pale Ale (IPA).
Het bier krijgt de toepasselijke naam: Throw Away IPA en is gebrouwen met 30 procent cornflakes en 70% tarwe voor het graangehalte. Door de cornflakes heeft de Throw Away IPA een gouden look en een zoete smaak.