Gisteravond werd een samenwerking tussen de Amsterdamse Foodhallen en Brouwerij de Prael gelanceerd. Een winter ale met de naam Zopie, een speciaalbier met geroosterde pompoen.
Winter Ale
Begin dit jaar werd het eerste collaboration bier van de Foodhallen gebrouwen samen met brouwerij Oedipus. Munchies is een hoppige amber lager en blijft het huisbier van de Foodhallen. Voor een winterse variant is er een samenwerking aangegaan met De Prael.
In de eerste brainstorm sessies tussen de Foodhallen en Brouwerij de Prael was het idee om een dubbel bier te gaan brouwen. Er werd geëxperimenteerd met verschillende toevoegingen, maar telkens was het resultaat té zoet volgens De Prael brouwer Pepijn. Vanaf dat moment is men verder gaan experimenteren en is uiteindelijk de Winter Ale 'Zopie' ontstaan.
Pompoen in bier
Toen men van het idee om een dubbel te brouwen was afgestapt kwam iemand met het idee om een Pumpkin Ale te gaan brouwen. Er werden verschillende bestaande pompoenbieren geproefd en voor al deze bieren gold dat 'Foodhallen & De Prael' dachten dat er een betere variant van mogelijk zou zijn. Dat is Zopie geworden, een Winter Ale waar geroosterde flespompoen tijdens het brouwproces wordt toegevoegd.
Lees ook
Het is een erg zacht bier dat goed doordrinkbaar is. Met een alcoholpercentage van 5,5% kun je er meer van drinken dan een gemiddeld winterbier. De pompoen in het bier is te proeven, maar zeker niet overheersend.
Halloween feest
Zopie bier wordt aanstaande vrijdag aan het publiek gepresenteerd tijdens een groot Halloween feest in de Foodhallen. Er wordt een 'haunted ball' georganiseerd waar je in vol ornaat Halloween kunt vieren. En welk bier kun je nou beter drinken tijdens Halloween dan een bier met pompoen? Het speciaalbier exclusief verkrijgbaar bij de Foodhallen en de proeflokalen van De Prael op De Wallen en Houthavens.