De Vandeoirsprong Weizen is dit jaar verkozen als lekkerste aspergebier.
De unieke eigenschappen van dit bier combineren zeer goed met een klassiek aspergegerecht.
Het Weizen bier Vandeoirsprong uit Oirschot is verkozen tot heÌ€t lekkerste aspergebier van 2016. Maar dan ook echt als allerlekkerste. Tijdens de derde editie van de verkiezing ‘Lekkerste aspergebier’ willen F&B Support en Hap & Tap Magazine bier als de lekkerste drank bij asperges onder de aandacht brengen.
Bier heeft volgens de initiatiefnemers als groot voordeel dat het uiteenlopende smaken kan hebben. Steeds meer restaurateurs zien daarom de mogelijkheden die bier als sprankelende drank in combinatie bij gerechten biedt.
Lees ook
Bier boven wijn
Zeker in combinatie met asperges heeft bier die voordelen vergeleken met een klassieke begeleidende drank als wijn. De jury zoekt jaarlijks naar een begeleidend bier dat evenals asperges zachte smaken combineert met een lichte bitterheid. Een lichte toets van zoetheid helpt ook.
Vandeoirsprong Weizen
De jury verkoos voor aspergeseizoen 2016 het Weizen bier Vandeoirsprong (5,6% Vol.) van Brouwerij Vandeoirsprong uit Oirschot. Haar unieke eigenschappen combineren zeer goed met een klassiek aspergegerecht.
Tijdens de blinde proeverij werden door de juryleden in combinatie met een klassiek aspergegerecht in verschillende rondes telkens drie bieren ‘blind’ beoordeeld. Het bier met de meeste stemmen won deze editie.
Het Weizen bier Vandeoirsprong heeft een mooie volle tarwesmaak in de basis met een verfrissende fruitigheid in de nasmaak. De balans in het bier sloot harmonieus aan bij het traditionele aspergegerecht.