Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus Brouwerij lanceert 1ste collab met Frontaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus Brouwerij lanceert onder druk 1ste collab met Frontaal

07 oktober 2024 om 14:25

Maximus Brouwerij heeft voor het eerst samen met Brouwerij Frontaal uit Breda een bier gebrouwen. Het speciaalbier kwam tot stand onder enige druk en daar is de naam ook op afgestemd.

Feel The Pressure bier blik op de grond
Feel The Pressure bier blik
Maximus Feel The Pressure bier

Maximus x Frontaal

Voor het eerst heeft Maximus Brouwerij uit Utrecht de krachten gebundeld met de Bredase brouwerij Frontaal Brewing Company. Er stond de nodige druk op deze samenwerking – een Kölsch - want eerdere pogingen liepen minder succesvol af.

Maximus collab met frontaal Tijdens het brouwproces luisterden de heren brouwers niet geheel toevallig naar de band Drain, met name het nummer ‘Feel the Pressure’. Wanneer deze poging wel geslaagd bleek, was een naam snel gevonden: Feel the Pressure!

Kölsch bier

Het is een Kölsch Style Ale geworden. Kölsch is een klassieke Duitse bierstijl, die zijn oorsprong vindt in Keulen. Een bovengister met een koude lagering, wat een strak en clean profiel geeft.

Met 4,8% zeer doordrinkbaar, bijgestaan door een droog en fris karakter en licht bittere finish. Het 44CL blik is een knipoog naar de traditionele Kölsch bieren en – wederom niet geheel toevallig - de Brabantse en Utrechtse kleuren!

Cookie instellingen