Bockski van de Muifelbrouwerij uit Oss is een dubbelbock bier met een schitterende whiskytoets. Het bier heeft deze smaak te danken aan de turf-gerookte whiskymout.
Bockbierseizoen
Met het beginnen van de meteorologische herfst komt de start van het drukke bockbierseizoen weer dichterbij. De Osse Muifelbrouwerij lanceert nu – naast hun prijswinnende herfstbock D’n Ossebock – een gloednieuw Nederlands bockbier: Bockski.
Lees ook
Muifel Bockski
Bockski is het allereerste whisky bockbier dat ooit in Nederland is gebrouwen. Het is een uniek whisky bockbier waarbij net als de Muifel Beerskey gebruik is gemaakt van turf-gerookte (peated) whiskymout tijdens het brouwproces.
De subtiele turfrook smaak geeft een heerlijke whiskybeleving. Het bier heeft een prachtige amber (whisky-achtige) kleur. Met zijn 10,6% alcohol is het een bijzonder degustatiebier waarvan in gepaste rust genoten dient te worden. Voor de Osse Muifelbrouwerij kan de herfst beginnen.