Bier hotspot in Nijmegen
Sinds 1 maart heeft Nijmegen er een nieuwe bestemming bij voor bierliefhebbers: Oersoep Brouwlab. Gevestigd op het NYMA-terrein, biedt deze kleinschalige brouwerij een unieke combinatie van experiment en ambacht.
We willen Nijmegen en haar bierliefhebbers een plek geven waar experiment en ambacht samenkomen. Sander Kobes - Oprichter van Brouwlab
Hier worden kleine batches van 500 liter gebrouwen, waarbij om de twee weken een nieuw bier wordt gepresenteerd dat exclusief in het Brouwlab te proeven is.
Een brouwerij midden in het brouwproces
Brouwlab is gehuisvest in de voormalige transformatorruimte van de fabriek, direct aan de Waal. De industriële setting maakt een bezoek bijzonder: tussen de moutzakken, vergistingstanks en de moutmolen ervaar je het brouwproces van dichtbij.
Naast de eigen creaties worden hier ook exclusieve bieren ontwikkeld voor Nijmeegse horecazaken zoals Doornroosje, Hotel Credible en Zotte Lemke.
Creatieve broedplaats van Oersoep
Brouwlab fungeert als experimentele brouwlocatie van Oersoep, de bekende Nijmeegse brouwerij. Hier wordt gewerkt aan nieuwe recepten en technieken, die soms later op grotere schaal worden gebrouwen.
“We willen Nijmegen en haar bierliefhebbers een plek geven waar experiment en ambacht samenkomen,” zegt Sander Kobes, oprichter van Brouwlab. “Met de opening van onze brouwerij laten we zien waar we voor staan: vernieuwend, toegankelijk en vol karakter.”
Met de opening van Brouwlab heeft Nijmegen er een bijzondere bierbestemming bij, waar liefhebbers steeds weer nieuwe bieren kunnen ontdekken.