Alle deugnieterij van de Chouffe-kabouters vind je nu ook in een blikje. La Chouffe is een speciaal blond bier met een lichte hopsmaak en toetsen van koriander en fruitige accenten.
Chouffe op blik
La Chouffe wordt altijd gebrouwen met dezelfde ingrediënten, dezelfde passie en dezelfde vakkennis, of het nu wordt gebotteld of in blikjes wordt gegoten. Het brouwproces en de ingrediënten blijven ongewijzigd.
Bier in blik bevat net zoveel koolzuur als bier in een flesje. Het voordeel van blik? Het bier wordt niet aan (zon)licht blootgesteld en er komt geen zuurstof bij, zo wordt de smaak dus niet beïnvloed. Maar het grootste voordeel is natuurlijk dat je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen, waar je ook gaat! Extra fijn: voor wie houdt van lekker fris bier, is een blikje ideaal, omdat dat snel afkoelt.
Lees ook
Blikjes kunnen optimaler worden vervoerd dan glas, omdat het metaal lichter is en makkelijker te stapelen. Daardoor kan La Chouffe in blik efficiënter en met minder vrachtwagens worden vervoerd. Bovendien kan blik, net als glas, makkelijk gerecycled worden.
Marcel de kabouter
Marcel is de échte ster van Brouwerij Achouffe en een van onze belangrijkste ambachtslui. Het is dankzij zijn niet-aflatende inzet dat dit bier in de vier windstreken heerlijk schuimt. Zoals hij dat bij vele Chouffe-fans doet, zal Marcel voortaan ook jou op je omzwervingen vergezellen. Probeer het en ervaar wat er gebeurt ... #chouffeonthego
Interessant biernieuws? Deel het nu!
2 reacties
Poppe (gast) op 02-04-2019 om 16:05:47
Bier in blik zeker niet ecologisch. Flessen en bierbakken krijgen statiegeld. Blik niet. Flessen worden verschillende malen gebruikt, blik niet. Flessen zitten in bakken of in klusters van karton. Blikken zitten verpakt in plastiek. Zeker niet milieu vriendelijk. Blikken vervuilen de natuur en liggen overal in de natuur. Opruimen kost enorm. Blikken of flessen. Het aantal vrachtwagens zal niet varieren.
Bier uit blik of uit de fles. Geen smaak verschil. En bewaar flessen inde kelder of in duisternis. Of beter. Drink ze sneller uit.
Tenslotte. Weten jullie hoe groot de massa verzamelaars van etiketten is? Niet aangenaam voor hen!!!
Cisse (gast) op 02-04-2019 om 10:14:51
Blik wordt niet steeds en niet overal gerecycleerd (slechts 30% wereldwijd, doch wel 78% in Nederland). Voor de boven- en onderkant is een andere legering nodig, wat recycleren moeilijker maakt.