De brouwerij en het bijbehorende proeflokaal zitten in de kelder van de Boterhal op de Grote Markt in Breda.
De middeleeuwse kelder stamt uit 1483 en is in oude glorie hersteld.
Huisbieren
In brouwerij Sint Joris worden de huisbieren van de Boterhal gebrouwen en gelagerd. De eerste twee proefbrouwsels zijn witbier en bitterblond en zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar in het café op de begane grond en in het proeflokaal in de kelder.
Lees ook
Uiteindelijk komen er vijf huisbieren op tap. Het brouwteam, bestaande uit Wesley Aarse en Jet van de Griendt, gaan over een aantal weken een tripel brouwen, het derde huisbier. Het daaropvolgende bier wordt een bockbier.
De totale capaciteit van de brouwinstallatie is 500 hectoliter per jaar.
Brouwerij en proeflokaal
De brouwerij en het proeflokaal zijn vanaf woensdag 8 juni op inloop te bezichtigen. De exacte openingstijden kunt u vinden op de website. Vanaf 26 juni worden er op zondagen brouwerijbezoeken georganiseerd waarbij u de huisbieren kunt proeven en er een uitleg wordt gegeven over de brouwerij, de middeleeuwse kelder, het brouwproces en brouwingrediënten.
In het proeflokaal zullen vanaf dinsdag 21 juni proeverijen, workshops, proefcompetities, etc georganiseerd worden. Deze brouwerijbezoeken en proeverijen kunnen online gereserveerd worden via de website.