Pasta Kantine wordt Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen
31 mei 2018 om 16:30
Restaurant de Pasta Kantine aan het Prins Hendrikplein in Den Haag sluit de deuren. De zaak is overgenomen en wordt dit jaar omgebouwd tot Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen.
Ondernemers
De nieuwe huurders van het pand op het Prins Hendrikplein zijn geen onbekenden in de Haagse horeca. Patrick van Aller, 35 jaar, was eerder operationeel directeur van Rootz BV. Bas Kokshoorn, 35 jaar, was tot voor kort chef kok van restaurant Palmette en eerder van South of Houston en WickedWines. Lara Bakker, 28 jaar, was eerder onder meer gastvrouw van strandtent Buiten en Rootz.
Lees ook
De brouwerij
Van Kinsbergen omarmt de Engelse formule, maar wel met een Nederlandse twist. De nieuwe zaak moet een mix worden van - het in Nederland veel bekendere - grand café, en de Londense gastropub.
Daarnaast gaat Van Kinsbergen zijn eigen bier brouwen. Op kleine schaal gebeurt dat in microbrouwerij in de zaak zelf, de Van Kinsbergen Pale Ale wordt naar eigen recept gebrouwen bij De Haagse Brouwmeesters (Eiber, Scheveningen en Crooked Spider).
Opening
De opening van de gastropub staat gepland rond juli. De opening van brouwerij Van Kinsbergen staat rond september 2018 gepland. Tot die tijd wordt het pand verbouwd en opnieuw ingericht. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van hout dat een tweede leven krijgt: het terras van Van Kinsbergen is straks gemaakt van een 200 jaar oude schuur uit Roemenië.