Voedselverspilling
Studente Laura Nieboer wil afval niet zien als afval, maar als een bron voor nieuwe producten. Toen ze er achter kwam dat brood het tweede meest verspilde product van Nederland is, wilde ze daar iets mee doen. De stap naar bier was snel gemaakt en ze ging zelf experimenteren, wat helaas niet direct leidde tot een lekker bier. Uiteindelijk legde ze contact met de Maastrichter Maltezer brouwerij en zijn zij samen een bier gaan ontwikkelen.
Pieke Broodbier
Het resultaat van deze samenwerking is Pieke Broodbier geworden. Het speciaalbier ruikt heerlijk fris en heeft een lekkere stevige smaak. Het bier is goed te combineren met een kaasplank.
Bij dit bier is een deel van de mout vervangen door brood dat anders zou worden weggegooid. Pieke Broodbier is gebaseerd op een British Golden Ale, een fris blond bier met een bite.
Bezoek de website van Pieke Broodbier voor meer informatie of bekijk onderstaande video van Thuis in Maastricht.