Trappisten Weisse van Engelszell officieel erkend als Trappist
06 november 2019 om 13:06
Trappisten Weisse Hell heeft het ATP label toegekend gekregen. Hiermee is het bier van Trappistenbrouwerij Engelszell uit Oostenrijk officieel een trappistenbier.
Lichter Trappistenbier
In de late zomer van 2018 nam Michael Hehenberger het werk over van brouwmeester in de trappistenbrouwerij van Engelszell, met de opdracht nieuwe biersoorten te ontwikkelen en op de markt te brengen.
Op grond van verschillende factoren werd besloten om een helder Weizenbier te brouwen, met een alcoholgehalte van 4,9%. Een mengsel van tarwe-, pils- en caramelmout zorgt ten dele voor de gouden kleur, maar eveneens voor een volronde smaak. Het licht bittere en fijne hoparoma wordt bereikt door het toevoegen van Mühlviertler hop. Deze hop is zowel in het begin van het koken van de wort als in de whirlpool (rotapool) toegevoegd. Bij de vergisting wordt het 'huisgist' van Stift Engelszell gebruikt. Het eindresultaat heet Engelszell Trappisten Weisse Hell.
Lees ook
Trappisten Weisse etiket en glas
Wat het etiket betreft zijn de Oostenrijkse monikken trouw gebleven aan de bestaande designlijn. Hiermee hopen ze een herkenningseffect te bereiken bij onze klanten.
Met het bierglas proberen zij zich te onderscheiden van andere brouwers uit de omgeving en daarom is gekozen voor een gewelfde glasvorm. Bezoek de website van Stift Engelszell voor meer informatie over het bier of die van de Internationale Vereniging Trappist voor informatie over trappistenbrouwerijen en meer.