De Wispe Tripel
De naam “Tripel” verwijst niet naar het aantal varianten, maar naar de kracht van het bier. De Wispe Tripel is een zwaarder, bovengistend bier (7% alc.). Aan de Tripel wordt haver, tarwe- en gerstemout toegevoegd. Een combinatie van fruitige en kruidige accenten geven de Tripel een aangenaam verfrissende smaak. Een prima bier om de lente mee in te luiden.
Wispe wordt steeds groter
Wispe is in 2009 opgericht door drie broers en verwijst naar de oude benaming van de Vechtstad Weesp. De bekendheid van het bier is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Niet alleen in de Gooi en Vechtstreek, maar ook daarbuiten raken steeds meer liefhebbers bekend met het Weesper gerstenat. Om aan de toenemende vraag te voldoen stromen jaarlijks duizenden liters Wispe bier uit de brouwketels, en het aantal liters groeit nog ieder jaar.
De broers Vellenga zijn trots op de mooie vestingstad als uitvalsbasis voor hun bier. “Met Wispe hopen we op een positieve manier bij te kunnen dragen aan de bekendheid van Weesp en haar rijke brouwgeschiedenis in het bijzonder”, aldus medeoprichter Jitze Vellenga.
Wispe viert haar eerste lustrum
Dit jaar viert de brouwer haar eerste lustrum in de ‘Week van het Nederlandse Bier’. In samenwerking met lokale ondernemers staan er diverse activiteiten gepland, waaronder een Wispe Tripel Proeverij en een Jubileumborrel op zaterdag 17 mei.