Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Two Chefs Brewing lanceert crowdfundcampagne

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Two Chefs Brewing lanceert crowdfundcampagne

16 november 2022 om 15:42

Two Chefs Brewing uit Amsterdam bestaat dit jaar 10 jaar. Om de brouwerij van onder andere Funky Falcon verder door te laten groeien doen de Two Chefs een beroep op de 'crowd'. 

Two chefs in de brouwerij
Two Chefs Brewing logo
Oprichters van Two Chefs Brewing

Two Chefs Crowdfunding

De Amsterdamse craftbier brouwerij Two Chefs Brewing , bekend van de Funky Falcon Pale Ale , is een crowdfundcampagne begonnen om onafhankelijk door te blijven groeien. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, willen ze in 2025 hun brouwcapaciteit hebben verdubbeld en dat willen ze voor eind januari 2023 realiseren met een lening van minimaal €500.000.

Bekijk de campagne op CrowdAboutNow .

Eerdere crowdfundactie was groot succes

Na een eerdere succesvolle crowdfundcampagne in 2016 hopen de oprichters van Two Chefs Brewing, Martijn Disseldorp en Sanne Slijper, hun plannen voor de toekomst van de brouwerij opnieuw met behulp van crowdfunding te verwezenlijken. De vorige crowdfundcampagne heeft €300.000 opgehaald. Hiermee is de bouw van de bruisende Two Chefs Brewing brouwerij in Amsterdam gefinancierd. Dankzij die lening, die dit jaar volledig is terugbetaald, heeft Two Chefs Brewing een enorme vooruitgang weten te boeken.

Lees ook

10 jaar Two Chefs Brewing

Dit jaar bestaat Two Chefs Brewing tien jaar. Toen ze in 2012 begonnen, waren de chefs nog met z’n tweeën, in 2016 bestond het bedrijf al uit zes ‘chefs’ en intussen zijn er alleen al in de brouwerij meer dan 37 mensen actief. De bieren van Two Chefs zijn te vinden in horecagelegenheden, in slijterijen en in supermarkten door heel Nederland. Ook in het buitenland groeit de vraag naar de craft bieren. Zodoende zal de brouwerij dit jaar 1.000.000 liter bier brouwen.

Martijn Disseldorp, oprichter Two Chefs Brewing: “ Dit jaar groeien we 40% en in 2025 verwachten we twee miljoen liter bier te produceren. We gaan de markt in met alcoholvrijbier en Soda’s en we breiden uit in Duitsland. We willen de brouwerij uitbreiden met nieuwe machines en tanks om nóg meer kwaliteit te maken en daar hebben we jullie hulp voor nodig .”

Investeer in de toekomst van Two Chefs

De brouwerij is toe aan een flinke uitbreiding om de productiecapaciteit op te schalen. Hiervoor zijn nieuwe machines nodig om bestaande processen te opvoeren, verbeteren en verduurzamen. Het doel van de crowdfundcampagne is om een lening van minimaal €500.000 (met uitloop tot €1.000.000) binnen te halen. Hiermee zullen onder andere nieuwe vergistingstanks en lagertanks worden aangeschaft.

Sanne en Martijn van Two Chefs Brewing Ook nodig zijn een inline carbonator, een stikstof generator, een omgekeerde osmose-apparatuur en een depalletizer. Met de bouw van een eigen laboratorium willen de brouwers kwaliteitscontroles verbeteren en nieuwe smaakexperimenten uitvoeren om zo nog beter bier te maken.  Ook zal het productassortiment vergroot worden met de lancering van een nieuw alcoholvrij bier. Om de geplande groei te ondersteunen, zal er ook meer personeel nodig zijn, vooral om de groei in het buitenland verder te realiseren.

Toffe investerings-perks

Naast 4% rendement op de lening en eeuwige dank kunnen mensen die bijdragen aan de toekomstplannen van de brouwerij allerlei leuke beloningen verwachten. Er is een scala aan perks: denk aan speciale bierpakketten of je naam vereeuwigen in de brouwerij, tot aan je eigen bierbrouwen met de hoofdbrouwer – of zelfs als VIP mee met de oprichters van Two Chefs Brewing naar Amerika om exclusieve hoppen te selecteren. Meer informatie over de leningen, die een looptijd van zes jaar hebben, en een volledig overzicht van de beloningen is te vinden op de crowdfundpagina van Two Chefs Brewing .

Cookie instellingen