Smaak & Omschrijving
Duvel staat bekend om zijn complexiteit. Het heeft een subtiele balans tussen lichte, fruitige esters en een delicate bitterheid van de hop. De smaak begint vaak met een lichte zoetheid, gevolgd door tonen van groene appel, citrus, en een kruidige, licht bittere afdronk. Deze Beglische klassieker heeft relatief veel koolzuur, wat bijdraagt aan de gemakkelijker doordrinkbaarheid, ondanks het hoge alcoholpercentage.
Van Victory Ale naar Duvel
De brouwerij Moortgat is opgericht in 1871 door Jan-Leonard Moortgat en zijn vrouw Maria de Bock. Oorspronkelijk kreeg het bier de naam Victory Ale. Schoenmaker Van De Wouver omschreef het bier als 'een echte Duvel". In 1923 werd het bier onder deze naam op de markt gebracht. De uitdagende naam van dit bier zette heel veel mensen aan het denken in het Katholiek Vlaanderen. De productie begon traag, maar in de jaren '70 kreeg het bier dankzij een sterke marketingstrategie meer succes. Sindsdien is Duvel bier niet meer weg te denken uit het Belgische en Nederlandse bierlandschap.
Speciaal glas en schenkritueel
Duvel wordt traditioneel geserveerd in een speciaal ontworpen tulpvormig glas dat helpt om de aroma’s te concentreren en de schuimkraag te ondersteunen. De aanbevolen serveertemperatuur ligt rond de 6°C tot 10°C.
Duivel en engel op etiket
Ieder 1000ste flesje Duvel heeft een afwijkend etiket. Bekijk de video over dit fenomeen.