Smaak & Omschrijving
Poperings Hommel bier, met een zongebruinde gouden kleur, heeft een fruitig, zoet en boterachtig aroma. Hommel Bier geeft een zoet, droog en zacht mongevoel, met de finesse van milde hop, een vleugje caramel en een zweempje kruiden, welke zich openbaren op de achterkant van de tong.
Een heerlijk licht en doordrinkbaar bier.
Hommelbier ruikt enigszins naar alcohol en honing, maar vooral sterk naar hop. Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil waar te nemen en volgens bierkenner Michael Jackson (niet te verwarren met de gelijknamige popzanger) ook van komijn. Geen van deze drie smaakstoffen wordt echter toegevoegd. Deze toetsen kunnen alleen ontstaan door dry-hopping, het toevoegen van hop na de hoofdgisting.
Hommelbier is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,5% en een densiteit van 16° Plato. Het woord hommel betekent "hop" in het plaatselijke dialect en is afgeleid van het Latijnse humulus. Het is een ongefilterd bier op basis van drie soorten hop uit de streek van Poperinge (waaronder Brewers' Gold en Hallertau) en met nagisting op de fles of op het vat.
De brouwer zelf omschrijft het product als een sterk gehopt bier met een verfijnd aroma en een verfrissende, licht bittere smaak. De aanbevolen serveertemperatuur bedraagt 6-8°C, maar het bier wordt eveneens gedronken bij 10°C en meer.