Proef 36 smaakvolle bieren met 36 heerlijke gerechten. Proef Bier is een kookboek om mee de keuken in te nemen. De beschrijvingen zijn bedoeld om mensen aan te sporen om te gaan koken voor bier.
Proef Bier is het kookboek van de Nederlandse biersommelier Arvid Bergström. In dit kookboek worden twaalf driegangenmenu’s gepresenteerd met als doel om mensen bieren te laten proeven naast heerlijke gerechten.
Het boek begint met een toelichting over bier. Wat is bier? Hoe krijgt bier zijn smaak? Hoe wordt bier gebrouwen? Daarna worden er tips gegeven over hoe je het beste een gerecht bij een bier kunt uitzoeken en aanpassen. Het grootste deel van het kookboek gaat over de recepten en de uitgekozen bieren.
Arvid Bergström is al zijn hele leven bezig met lekker eten en drinken. Als TV-kok bij Bierista brengt hij zijn passie en kennis voor smaak over op een groot publiek. Als hij begint te praten over eten en bier, dan loopt het water je in de mond.
Proef Bier is een kookboek om mee de keuken in te nemen. De beschrijvingen zijn bedoeld om mensen aan te sporen om te gaan koken voor bier. Dankzij de fraaie foto’s en de heldere layout is het boek prettig om te lezen.
De 36 bieren komen voornamelijk uit Nederland en België. Er staan Nederlandse bieren in van bekende brouwerijen als Jopen, Texels, De Prael, Duits & Lauret, Bronckhorster Bieren, Kompaan, Gulpener, Oersoep, Emelisse, De Molen, Lindeboom, La Trappe en Maallust. België wordt vertegenwoordigt door Lindemans, Bosteels, Wilderen, Rodenbach, Rochefort en Orval.