Smaak & Omschrijving
De tweede variant van iKi Beer wordt gebrouwen met verse Secha-theebladeren en gember. iKi Ginger is een amberkleurig bier met een rijke smaak. Neem een rustig moment, geniet van de smaak en ontspan. De lichte tinteling veroorzaakt door de gember zorgt voor een verfrissende twist. Het combineert goed met vlees of ganzenlever. In India en China wordt gember vaak gebruikt bij curry's en vis.
De aanwezigheid van gember in iKi is verfrissend, een interessante smaak omdat het gebruik ervan verschilt, afhankelijk van het gebied waar je woont.
iKi staat voor genieten van het leven, maar wel op een bewuste manier. iKi is een fusionbier en mixt Aziatische ingrediënten met Westers vakmanschap. Het bier wordt namelijk gebrouwen in Belgie en Nederland.
iKi bier is geen gepasteuriseerde pils, maar een ambachtelijk gebrouwen, bovengistend bier, dat doorrijpt na het bottelen. Het mooie van bovengistend bier is dat de smaak zich blijft ontwikkelen en dat de goede eigenschappen van de ingrediënten niet verloren gaan in het brouwproces, maar bewaard blijven in de fles.
De ingrediënten van iKi Bier zijn 100% organisch. Met andere woorden geen gebruik van chemische smaakversterkers en kleurstoffen. iKi is hierdoor SKAL gecertificeerd. Iki Yuzu was het eerste bier dat door Iki Beer werd gelanceerd.