Smaak & Omschrijving
iKi is typisch een bier waarin smaak ontwikkeling centraal staat. De basisextract van iKi bier is groene thee. Sencha is een groene Japanse thee en zit vol met anti-oxidanten en brengt smaak in een typerende balans.
Yuzu is een Oosterse citrusvrucht dat niet vergelijkbaar is met andere citrusvruchten. Yuzu heeft een zachte geur en kan tegen extreme weersomstandigheden. Het frisse element van Yuzu brengt balans in de smaak van Yuzu waarin fris, licht en energiek de boventoon voeren.
iKi staat voor genieten van het leven, maar wel op een bewuste manier. iKi is een fusionbier en mixt Aziatische ingrediënten met Westers vakmanschap. Het bier wordt namelijk gebrouwen in Belgie en Nederland.
iKi bier is geen gepasteuriseerde pils, maar een ambachtelijk gebrouwen, bovengistend bier, dat doorrijpt na het bottelen. Het mooie van bovengistend bier is dat de smaak zich blijft ontwikkelen en dat de goede eigenschappen van de ingrediënten niet verloren gaan in het brouwproces, maar bewaard blijven in de fles.
De ingrediënten van iKi Bier zijn 100% organisch. Met andere woorden geen gebruik van chemische smaakversterkers en kleurstoffen. iKi is hierdoor SKAL gecertificeerd. Iki Yuzu was het eerste bier dat door Iki Beer werd gelanceerd.