Speciaal ontworpen
Door middel van een speciaal ontworpen verrijdbare biertap krijgen gasten van het twee-sterrenrestaurant Beluga altijd een vers biertje. In plaats van dat het biertje aan de bar wordt getapt en de bediening het bier naar de tafel moet brengen, komt de bediening nu met de biertap naar de tafel van de gast waar het biertje persoonlijk voor ze wordt getapt.
De tap is voorzien van een tienlitervat en een speciale la waar de glazen in worden opgeborgen.
Beluga-bier
Bij het tiengangenmenu van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant krijgen de gasten bij de vierde gang, een gerecht met kalfsnek, ganzenlever, knoflookplant, het Beluga-bier geserveerd. Een bier wat speciaal voor het restaurant wordt gebrouwen door brouwerij De Fontein in Stein.
Beluga bier is een blond speciaalbier van hoge gisting, gearomatiseerd met verveine en gember.
Het bier werd op unieke wijze gebrouwen met een versuikeringsproces dat speciaal voor Beluga werd ontwikkeld. Door de toevoeging van de kruiden en het unieke brouwproces is een mooie balans ontstaan van een fris, doordrinkbaar bier dat toch een warm en mondvullend karakter heeft.
Positieve reacties
Volgens sommelier Matthijs Vrancken reageren gasten positief verrast op deze bierservice. Het werkt aanstekelijk, vooral bij de lunch. 'Als gasten zien dat er een biertje wordt getapt zeggen ze: hé dat wil ik ook.'