Dit boek laat zien dat er meer bier gerechten zijn dan gedacht. Het heeft vooral de bedoeling om de lezer te tonen dat bier gerechten zich niet hoeven te beperken tot stoofvlees en konijn. De Belgische biersoorten staan centraal bij deze gerechten.
Een kookboek van Eddy Keymolen.
Op het eerste gezicht wordt er een vrij uitgebreid, maar eigenlijk heel summier, overzicht gegeven van de Belgische biersoorten.
Het is de bedoeling om de dames en heren amateurkoks een idee te geven met welke grondstoffen ze werken.
Misschien moet je ook een buitenlander zijn om te merken dat hier te lande het aanbod gewoonlijk al aan het raam geafficheerd wordt, dat je in het stomste boerencafé al een absoluut minimum van tien á vijftien biersoorten voorgeschoteld krijgt, dat alle biersoorten in hun eigen glas geschonken worden en dat veel cafébazen eerst een opleiding volgen om het bier op de juiste manier te behandelen.
Koken met Belgisch bier:
Het boek 'Koken met Belgisch bier' is ook verkrijgbaar in het Engels: Cooking with Belgian beer.